Plastik poşet ücretleri için karar verildi! Market poşetlerine zam geldi mi?

Plastik poşet fiyatları güncellendi mi sorusu vatandaşların en çok merak ettiği konular arasında. Yılbaşı yaklaşırken plastik poşete ödenen ücrette artış olacak mı merak ediliyor. Ücretli olan plastik poşetlerin fiyatı ile ilgili karar verildi.

Plastik poşet ücretleri için karar verildi! Market poşetlerine zam geldi mi?

Plastik poşet fiyatları ile ilgili merak edilen soru yanıt buldu. Bilindiği gibi 2019 yılından bu yana plastik poşetler ücretli olmaya devam ediyor. 1 Ocak 2019 yılında başlayan bu düzenleme ile ilgili yılbaşı yaklaşırken merak edilen soru gündemde yer almaya devam ediyor. Vatandaşlar, 1 Ocak 2024 tarihinde plastik poşet ücretlerine zam gelecek mi, market poşetleri zamlanacak mı gibi sorulara yanıt arıyor. Plastik poşetlerin tüketiciye satış fiyatı değişti mi, güncellendi mi, zam var mı gibi sorular gündemdeki yerini koruyor. İşte detaylar…

GERİ KAZANIN KATILIM PAYI GÜNCELLENDİ

Ücretli plastik poşet düzenlemesi 1 Ocak 2019 tariihnde başladı. Şimdi ise gözler yılbaşında. 2024 yaklaşırken market poşetlerine zam gelecek mi, plastik poşet ücretleri artacak mı merak ediliyor. Çevre Kanunu Uyarınca Alınacak Geri Kazanım Katılım Payı Tutarlarına İlişkin Tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan tebliğ ile geri kazanım katılım paylarının 2024 yılında geçerli olacak tutarları da belirlendi. Bu kapsamda 2019 yılından bu yana ücretli olan plastik alışveriş poşetlerinin geri kazanım katılım payı 60 kuruş oldu.

plastik-poset-ucretleri-icin-karar-verildi-market-posetlerine-zam-geldi-mi.jpg

PLASTİK POŞETLERİN TÜKETİCİYE SATIŞ FİYATI DEĞİŞMEDİ

Bilindiği gibi marketlerde plastik poşetler artık ücretli. 2019 yılının Ocak ayından bu yana devam eden düzenleme kapsamında plastik poşetler tüketiciye 25 kuruştan satılıyor. Yeni yıl yaklaşırken plastik poşet ücretlerinde bir güncelleme olacak mı, market poşeti fiyatlarına zam gelecek mi soruları gündemde yer almaya başlamıştı. Bu soru yanıt buldu. Alışveriş poşetlerinin 25 kuruş olan tüketiciye satış fiyatı değişmedi.