Sahurda niyet ettikten sonra ezan okunmadan su içilir mi? Oruca niyetten sonra su içilir mi?

2024 yılının Ramazan ayında oruç ibadetleri yerine getiriliyor. Oruca niyet etmeden önce sahur sofraları kuruluyor ve sahur yemeğinin ardından oruç ibadeti için niyetler ediliyor. Ramazan ayının ilk sahurunda merak edilenlere yanıt aranıyor.

Sahurda niyet ettikten sonra ezan okunmadan su içilir mi? Oruca niyetten sonra su içilir mi?

Oruca niyet etmeden önce yeme ve içmenin gerçekleştiği sahurda imsak vaktine kadar yemekler yeniyor ve su içildikten sonra oruca niyet ediliyor. Bu yılki ilk sahurda da merak edilen, soru işareti olan konularda araştırmalar yapılıyor. Yanlış bir şey yapmak istemeyen ve orucunu bilmeden zedelemek, bozmak istemeyenler merak ettikleri tüm sorulara yanıt arıyor. En çok araştırılanların başında ise sahurda niyet ettikten sonra ezan okunmadan su içilir mi oluyor. Oruca niyetten sonra su içilir mi, oruca niyetten sonra yemek yenir mi sorularına yanıt aranıyor. İşte merak edilenler…

NİYET ETTİKTEN SONRA EZAN OKUNMADAN SU İÇİLİR Mİ?

Oruca niyet edecek olan bir kişi imsak vaktinden itibaren yeme ve içmeyi bırakmalıdır. Sabah namazının girişi ve orucun başlangıcı imsak vakti olarak ifade edilmektedir. Oruca niyet edecek olan kişi imsak vaktinden itibaren yemek yemeye ve su içmeye son vermelidir. Niyet etmek orucun şartlarındandır. Oruca niyet zamanı ile oruca başlama zamanının çakışması şart değildir. Bu doğrultuda oruca daha önceden de niyet edilebilir. Yatmadan önce yemek yiyip oruç tutmaya niyet eden kişi, gece uyandığında imsak vaktine kadar yiyip içebilir.

sahurda-niyet-ettikten-sonra-ezan-okunmadan-su-icilir-mi-oruca-niyetten-sonra-su-icilir-mi.jpg

SAHURDA EZAN OKUNURKEN SU İÇİLİR Mİ?

İmsak vaktinin başlamasıyla beraber oruç başlar. İmsak vaktiyle birlikte sabah ezanı okunur ve bu andan itibaren yemek yeme ve su içme eylemleri sona ermelidir. Ağzınızda su varsa ve tam su içerken ezan okunmaya başladıysa ağzınızdaki son damla ve lokmayı yutmanızda bir sakınca yoktur. Fakat bilerek ve isteyerek ezan okunurken su içmeye veya yemek yenmeye başlandıysa ve ezan bitene kadar su içmeye devam ediyorsanız bu uygun değildir.