Sahurda susatmayan ve tok tutan yemekler

On bir ayın sultanı Ramazan ayı bu gece yapılacak ilk sahurla başlıyor. Bu gece ilk sahurla ilk oruç için niyetler edilecek ve Ramazan ayının ilk gününde ilk oruçlar tutulacak. Sahur saatine doğru sahurda tüketilmesi önerilen yiyecekler de araştırılıyor.

Sahurda susatmayan ve tok tutan yemekler

Milyonlarca Müslümanın oruç ibadetini yerine getireceği Ramazan ayı bu gece itibarıyla başlıyor. 10 Mart’ı 11 Mart’a bağlayan gece kalkılacak olan ilk sahurla birlikte Ramazan ayının ilk orucuna niyet edilecek. Bu yılki Ramazan ayının ilk sahuru için hazırlıklar başlarken sahurda tüketilmesi önerilen yiyecekler de araştırılıyor. Susatmayacak, tok tutan sağlıklı besinlerin araştırması yapılıyor. Peki, sahurda ne yemeli? Sahurda ne yenir? Sahurda neler yenmeli? Sahurda nasıl beslenmeliyiz? Sahurda susatmayan yiyecekler hangileri? Sahurda hangi yiyecekler tok tutar? İşte merak edilenler…

YUMURTA MUTLAKA YUMURTA TÜKETİN

Sahur yemeklerinde yumurta mutlaka olmalıdır. Tok tutan besinler arasında olan yumurta sahur sofralarının vazgeçilmezi olarak öne çıkıyor. Uzun süreli açlığa dayanabilmek için sahur menüsü oldukça önemlidir. Oruç için niyet edilmeden önce sahur mutlaka yapılmalıdır. Sahurun atlanmaması büyük önem taşırken sahurda tüketilecek besinler de bir o kadar önelidir.

sahurda-susatmayan-ve-tok-tutan-yemekler.jpg

sahurda-susatmayan-ve-tok-tutan-yemekler-001.jpg

SAHURDA TOK TUTAN YİYECEKLER

Sahurda tok tutan yiyecekler arasında yumurta, peynir, yulaf, Süt, yoğurt, tam tahıllı ekmek, kuru yemişler, yağlı tohumlar, mevsim yeşillikleri, tarçın yer almaktadır. Sahurda yediğiniz yiyeceklerin gün içinde sizi susatmamasını istiyorsanız besin tercihinize mutlaka dikkat etmelisiniz. Tok tutan sahur menüsü kadar susatmayacak bir sahur menüsü de önemlidir. Yeşillikler ve çiğ sebzeler bu bakımdan tercih edilebilir. Yine ev yapımı hoşaf veya komposto da tercih edilebilir. Salatalık ve kefir gibi besinler de sahur menüsüne eklenebilir.