SGK Primi Eksik Olan 1.7 Milyon Kişiye Müjde Verdi! EYT ile Erken Emeklilik Treni Geri Geldi

Eksik primi olan 1.7 milyon kişi dikkat! SGK'dan kritik açıklama geldi. Hemen bakın.

SGK Primi Eksik Olan 1.7 Milyon Kişiye Müjde Verdi! EYT ile Erken Emeklilik Treni Geri Geldi

EYT'de prim eksiği olan 1.7 milyon kişi için SGK'dan son dakika açıklaması var. 1 Ocak 2024'te asgari ücret artışı ile birlikte ödenecek prim miktarı da artacak nokta borçlanma yapacak olanlar hemen bakın.

Yeni yıla Kısa bir süre kala 2024 asgari ücret zammı heyecanla Takip ediliyor. Milyonlarca çalışanın maaşı asgari ücret zammı ile birlikte değişecek. Ancak SGK'dan da milyonlarca kişiye çok önemli bir son dakika uyarısı geldi. Asgari ücret artısı sadece maaş zamlarını etkilemeyecek. EYT'de prim eksiği olan ve bu sebeple EYT'yi kaçıranlar içinde borçlanmalar artacak. Sosyal Güvenlik Kurumu Bu nedenle vatandaşlara bir son dakika çağrısı yaptı. 1.7 milyon prim eksiği olan kişiye SGK'dan çok önemli uyarı geldi.

prim-eksigi-1.jpg

PRİM EKSİĞİ OLAN EYT'LİLER DİKKAT

Sosyal Güvenlik Kurumu 1 son dakika açıklaması yaparak prim eksiği olan EYT'liler için son çağrıyı yaptı. Prim eksiği olan ve borçlanma yaparak prim eksiğini kapatmak isteyen vatandaşlar için son tarih belli oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu, doğum borçlanması askerlik borçlanması ve yurt dışı borçlanması yapmayı düşünen vatandaşlara 31 Aralık tarihine kadar süre verdi. Çünkü bu tarihe kadar borçlanma yapanlar ucuz emeklilik fırsatından yararlanacak.

YENİ ASGARİ ÜCRETLE BİRLİKTE BORÇLANMA MİKTARI DA ARTACAK

SGK'dan yapılan son dakika açıklamasına göre 2024 yeni asgari ücret 1 Ocak tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. Yeni asgari ücretin belli olması ile birlikte borçlanma miktarları da artacak. O sebeple vatandaşların en geç 31 Aralık Mesai bitimine kadar doğum borçlanması ve askerlik borçlanması yapması gerekiyor. Doğum borçlanması ve askerlik borçlanmasını 31 Aralık tarihinden önce yapanlar daha ucuz ödeme yaparak erken emekli olma fırsatını bulacak.

Çünkü 31 Aralık 2023 tarihine kadar doğum borçlanması askerlik borçlanması ve yurt dışı borçlanması miktarları mevcut asgari ücrete yani 11.400 TL'ye göre hesaplanacak. Ancak 2024 yılına borçlanma bırakan vatandaşların prim borçlanmaları yeni asgari ücret üzerinden hesaplanacak. Bu durumda yeni emeklilik daha pahalı hale gelecek.

prim-eksigi-2.jpg

EYT'DE EKSİK PRİMİ OLANLAR FIRSATI KAÇIRMASIN

Özellikle EYT'de eksik primi olanlar için uzmanlardan da çağrı geldi. Borçlanma fırsatını 31 Aralık tarihine kadar değerlendirmekte fayda var. Sosyal Güvenlik uzmanları ucuz emeklilik için bir günün bile çok önemli olduğunu belirtirken borçlanmasını 1 Ocak tarihine bırakanların yaklaşık 50.000 TL daha fazla ödeyeceğini söyledi.