Türk vatandaşlarına hacca gitmek yasaklandı mı? Süper Kupa krizi sonrası yeni hamle

Türk vatandaşlarına hacca gitmek yasaklanıyor mu? Süper Kupa finalinin iptal edilmesi sonrası Suudi Arabistan'dan yeni hamle geliyor.

Türk vatandaşlarına hacca gitmek yasaklandı mı? Süper Kupa krizi sonrası yeni hamle

Fenerbahçe-Galatasaray süper kupa maçının iptal olmasının yankıları devam ediyor. Sosyal medyadan iki takıma büyük destek gelirken Süper Kupa maçı sonrası Suudi Arabistan prensinin alacağı karar sosyal medyanın gündemine oturdu.

Suudi Arabistan Kaynaklarına göre bu yıl Türk hacıların hacca gitmesi yasaklanacak. Son dakika haberi ajanslara da bomba gibi düştü. Türk vatandaşlarının Suudi Arabistan'a girişlerinin yasaklanacağı öne sürülüyor.

TÜRK VATANDAŞLARINA HAC YASAĞA MI GELİYOR?

Süper Kupa krizi sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü. Galatasaray ve Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'da oynanması planlanan süper kupon finali Atatürk posterlerinin yasaklanması nedeniyle iptal edildi. Galatasaray ve Fenerbahçe takımlarına sosyal medyadan da büyük destek geldi. Gece saatlerinde takımlarımız yurda geri döndü ve maç oynanmadı.

Ancak Suudi Arabistan bu krizin ardından Türk vatandaşlarına yaptırımlar uygulamayı planlıyor. Gelen son haberlere göre Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman Türk vatandaşlarının hacca gitmesini yasaklamaya hazırlanıyor.

Sosyal medyada gündeme gelen son iddialara göre Suudi Arabistan Hacı yasağı getirmeyi planlıyor ancak böyle bir kararın alınması çok da mümkün görünmüyor.

Şu anda Türk vatandaşlarına Hac yasağı ile ilgili resmi bir açıklamada bulunmuyor.