Yılbaşında kar sürprizi! Atkı ve bereler hazırlansın yeni yıl beyaz örtüyle başlayacak

Yeni yıl ile birlikte kar yağışıyla ilgili araştırmalar da yoğunlaştı. Yeni yılı beyaz örtüyle karşılamak isteyenler kar yağışı ne zaman, kar ne zaman yağacak araştırmalarına başladı. Ocak ayı ile birlikte kar yağışı ne zaman soruları arttı.

Yılbaşında kar sürprizi! Atkı ve bereler hazırlansın  yeni yıl beyaz örtüyle başlayacak

Meteorolojik veriler yakından takip edilen konuların başında yer almaya devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarılar ve tüm hava durumu tahminleri vatandaşların yakın takibinde. Artık hem Aralık ayını hem de yılı uğurlamaya hazırlanırken Ocak ayının ve yeni bir yılın gelişiyle birlikte kış mevsiminin de en yoğun olduğu döneme geçiş yapılıyor. Bununla birlikte kar haberleri de en çok araştırılanlar arasında yer alıyor. Ocak ayının gelişiyle kar ne aman yağacak, yılbaşında kar yağacak mı, 1 Ocak kar yağışı var mı? Kar yağışı ne zaman, İstanbul’a ne zaman kar yağacak gibi sorulara yanıt aranıyor. İşte detaylar…

YILIN İLK GÜNLERİNDE KAR BEKLENİYOR

Herkesin merak ettiği soruların başında yeni yılda kar var mı, yılbaşında kar yağacak mı sorusu yer alıyor. Yılın ilk günlerinde kar yağışı etkili olacak mı, Ocak ayında kar yağışı var mı gibi sorulara da yanıt aranıyor. Ocak ayı ile birlikte artık kış kendisini daha da hissettirmeye başlayacak. Kış mevsimine geçiş yapılırken kar yağışı ihtimalleri de daha da yükseliyor. Yılı uğurlarken batı bölgelerinde kar yağışı beklentisi yok ancak yılbaşından hemen sonra yeni yılın ilk günlerinde kar yağışı etkisini gösterebilir.

yilbasinda-kar-surprizi-atki-ve-bereler-hazirlansin-yeni-yil-beyaz-ortuyle-baslayacak.jpg

2-3 OCAK TARİHLERİNE DİKKAT

Doğu Anadolu’da bazı bölgelerde kar yağışı etkisini göstermeye devam ederken batı bölgelerde ise yılbaşında kar yağışı beklenmiyor. Yılbaşında havanın açık ve güneşli olması bekleniyor. 1 Ocak tarihinde etkili olması beklenen kar yağışı uyarısı bulunmuyor. Ancak hava durumu tahminlerine göre 2-3 Ocak tarihlerinde kar yağışı etkili olabilir. Yeni yılın ilk günlerinde 2-3 Ocak tarihleri ve sonrasında yoğun bir kar yağışı başlayabilir. Özellikle İstanbul için uyarılar var. Kar yağışının 4 hafta kadar etkisini devam ettirmesi beklenirken İstanbul başta olmak üzere birçok ilde kar yağışının etkili olması bekleniyor.