Dünyanın en güçlü hava kuvvetleri sıralaması 2024! Türkiye 2 sıra birden sıçradı

Dünyanın en güçlü hava kuvvetleri sıralamasında ülkemizin yeri merak edilirken ülkemizde her geçen gün gelişen savunma ve havacılık sanayisi bu yıl da envantere giren yeni üretimlerle gücümüze güç kattı.

Dünyanın en güçlü hava kuvvetleri sıralaması 2024! Türkiye 2 sıra birden sıçradı

Türk Havacılık ve Savunma Sanayii yeni yılda da hızlı gelişimini devam ettiriyor. Geçtiğimiz günlerde yerli savaş uçağımız KAAN’ın ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirmesi büyük bir gurur yaşatmıştı. Milli Muharip uçak KAAN’ın göklerle buluşması dünya basınında da büyük ilgi görmüştü. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2024 yılında da envantere giren yerli ve milli üretimlerle Türkiye’nin hava filosundaki askeri gücü her geçen gün katlanarak büyüyor. Bu durum ülkemizin, dünyanın en güçlü hava kuvvetleri sıralamasında 2 sıra birden yükselmesini sağladı. İşte dünyanın en güçlü hava kuvvetleri sıralaması ve Türkiye’nin listede yer aldığı sıra…

KAAN’IN İLK UÇUŞU DÜNYA BASININDA

Milli Muharip uçak KAAN’ın gökyüzüyle ilk buluşması dünya basınında yankı uyandırdı. Ülkemizde gururla takip edilen KAAN’ın ilk uçuşu dünya basınında da büyük ilgi gördü. İlk uçuşunu başarıyla gerçekleştiren yerli savaş uçağımız KAAN adından söz ettirmeye devam ederken milli seyir füzesi Çakır’ın entegrasyonu da başarıyla devam ediyor. Çakır’a entegre edilen arayıcı başlık ile gerçekleşen ilk atış testi başarıyla tamamlandı. Türkiye’nin havacılıktaki başarısı dünya genelindeki hava kuvvetleri sıralamasına da yansıdı.

dunyanin-en-guclu-hava-kuvvetleri-siralamasi-2024-turkiye-2-sira-birden-sicradi.jpg

TÜRKİYE DÜNYA SIRALAMASINDA 9. SIRADA

NTV Haber’in haberine göre, dünyanı en güçlü hava kuvvetleri sıralaması yeni yıl itibarıyla güncellendi. 2024 yılı ile birlikte yapılan araştırmada, her ulusal güç için toplam hava hizmeti gücü belli oldu. Bu araştırma ile liste güncellendi ve Türkiye’nin 2024 yılındaki hava filosu askeri güç konumunda belirleyici oldu. Türkiye, 2024 yılı itibarıyla dünyanın en güçlü hava kuvvetleri sıralamasında 2 sıra birden yükseldi ve 9. sırada yer aldı.

Dünyanın en güçlü hava kuvvetleri sıralaması güncel listesi şöyle;

1- ABD

2- Rusya

3- Çin

4- Hindistan

5- Güney Kore

6- Japonya

7- Pakistan

8- Mısır

9- Türkiye

10- Fransa