Rusya’da 11 yaşındaki erkek öğrencisini sınıfa kilitleyip istismar eden öğretmen için istenen ceza belli oldu

Rusya’da duyanların büyük bir şok yaşadığı bir olay meydana geldi. Mide bulandıran olayda bir öğretmenin 11 yaşındaki erkek öğrencisini sınıfa kilitleyerek cinsel istismarda bulunduğu öğrenildi.

Rusya’da 11 yaşındaki erkek öğrencisini sınıfa kilitleyip istismar eden öğretmen için istenen ceza belli oldu

Toksovo şehrinde yaşanan olayla ilgili detaylar ortaya çıktı. 25 yaşında olduğu belirtilen bir öğretmenin 11 yaşındaki erkek öğrencisini sınıfa kilitleyerek istismar ettiği ortaya çıktı. Öğretmenin okul dışında da öğrencisine cinsel içerikli mesajlar gönderdiği öğrenildi. Durumu çocuğun annesi fark etti ve öğretmenin gönderdiği çıplak fotoğrafları fark ederek durumu hemen polise ve okul yönetimine bildirdi. Olayın ardından tutuklanan öğretmenin 20 yıla kadar hapsi isteniyor.

ÖĞRENCİSİNİ SINIFA KİLİTLEYEREK CİNSEL TACİZDE BULUNDU

Olay, Rusya’nın Toksovo şehrinde yaşandı. Alınan bilgilere göre, 25 yaşında olduğu öğrenilen bir öğretmen, 11 yaşındaki erkek öğrencisini sınıfa kilitleyerek cinsel tacizde bulundu. Anna Plaksyuk isimli öğretmenin 11 yaşındaki öğrencisini sınıfa kapatarak zorla göğüslerine dokundurdu. Öğretmenin ‘Zorla göğüslerine dokundurmak ve çocuğun özel bölgelerine dokunmak’ gibi istismar suçlarından dolayı tutuklandığı öğrenildi.

OLAYI ANNE FARK ETTİ

Okulda öğrencisini öğle teneffüslerinde sınıfa kilitleyen ve öğrencisine cinsel istismarda bulunan öğretmenin okul dışında da küçük çocuğa cinsel içerikli mesajlar ve çıplak fotoğraflar gönderdiği ortaya çıktı. Bu durumu küçük çocuğun annesi fark etti. İstismarı fark eden anne, durumu hemen polise ve okul yönetimine bildirdi.

rusya-da-11-yasindaki-erkek-ogrencisini-sinifa-kilitleyipistismar-eden-ogretmen-icin-istenen-ceza-belli-oldu.jpg

20 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Ailenin şikayeti üzerine tutuklanan Anna Plaksyuk’un 20 yıla kadar hapsinin istendiği öğrenildi. Ailenin avukatından da açıklama geldi. Öğretmenin alacağı cezadan bahseden avukat, ‘Ülkemizde çocuklara karşı işlenen suçlar çok ağır bir şekilde cezalandırılıyor. Bu nedenle çok sert ama adil bir ceza alacak. Bu yaştaki bir çocuk henüz tam olgunlaşmamış. Aynı zamanda yaptıklarının tam olarak da farkında değil. Bu tür eylemler çocuklar da psikolojik travmaya neden oluyor. Kanun bu amaçla bir rıza yaşı belirliyor. Ülkemizde bu yaş 16 olarak belirlendi.’ dedi.