Ailelere karşılıksız ve geri ödemesiz 5 bin 300 TL devlet desteği! Form dolduran alacak

2024 SED ödemeleri başladı. Çocuk başına verilen SED yardımı için miktar 5330 TL'ye kadar yükseldi.

Ailelere karşılıksız ve geri ödemesiz 5 bin 300 TL devlet desteği! Form dolduran alacak

Aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı tarafından Çocuklu ailelere yönelik verilen eğitim yardımı olarak da bilinen SED ödemeleri başladı. 2024 SED ödemeleri miktarı da vatandaşlar tarafından merak konusu olmuştu. Ocak 2024 itibari ile yapılan yüzde 50’ye yakın zam sonrası tüm sosyal yardım ödemelerinde rekor bir artış yaşandı. Sosyal ve ekonomik destek ödemesi de ortalama 5330 TL’ye yükseldi. Peki SED yardımı kimlere veriliyor? Kimler SED ödemesi alabilir?

SED ÖDEMESİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı tarafından dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yapılan sosyal ve ekonomik destek ödemesi devam ediyor. 2024 SED ödemesi miktarı da bir hayli yükseldi. O nedenle de bir çok vatandaş SED yardımı başvuru şartlarını merak ediyor.

Ve Sosyal hizmetler bakanlığı tarafından belirlenen şartlara göre hane içinde kişi başına düşen geliri asgari ücretin üçte birinden az olan ve çocuk sahibi olan aileler bu ödemeden yararlanabiliyor. Çocuk başına verilen sosyal ve ekonomik destek ödemesi özellikle çocukların eğitim ve sosyal masraflarının karşılanması amacıyla sunuluyor.

emekliye-jest-2-001.jpg

SED ÖDEMESİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile Bakanlığının hanelere sağladığı en önemli sosyal yardımlardan biri olan SED ödemesi için başvuru işlemleri e-Devletten yapılabiliyor. Aileler TÇ kimlik numaraları ve şifreleri ile e-Devlet girişi yaptıktan sonra sosyal ve ekonomik destek ödemesi başvuru formunu doldurabiliyor. Ayrıca Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına TÇ kimlik kartı ile giderekte başvuru yapmak mümkün.

2024 SED ÖDEMESİ NE KADAR KAÇ TL OLDU?

Devletin verdiği SED ödemesi miktarı çocukların eğitim kademesine göre farklılık gösteriyor. Her yıl sosyal yardımlara memur maaşı kat sayısı oranında artış yapılırken 2024 yılında da bu zam yüzde49.25 oranında olmuştu. SED ödemesi 2024 yılında ortalama 5330 TL oldu. Çocukların eğitim kademesine göre verilen yardım miktarını detaylı bir şekilde öğrenmek için Aile ve Sosyal hizmetler Bakanlığı’nın internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

2024 SED ÖDEMELERİ BAŞLADI MI?

2024 Mart ayı Sosyal ve ekonomik destek ödemeleri hak sahiplerinin hesaplarına yatmaya başladı. Mir haneli TC kimlik numarası sonuna göre yapılan ödemeler 15 Mart‘ta başlarken 31 Mart’a kadar kademeli olarak devam edecek. Ramazan bayramı öncesinde yardım almak isteyen vatandaşlar hemen aile bakanlığının belirlediği başvuru kanalları aracılığıyla başvurularını yaparak eğitim yardımı ödemesinden yararlanabilir.