Bursa'da öğrencilerin YKS başvuru ücretlerini Büyükşehir karşılayacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre bu yıl Yükseköğretim kurumları sınavına girecek olan ve dar gelirli olan öğrencilerin başvuru ücretleri Büyükşehir tarafından karşılanacak.

Bursa'da öğrencilerin YKS başvuru ücretlerini Büyükşehir karşılayacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi dar gelirli ve ihtiyaç sahibi öğrenciler için önemli bir kampanya başlattı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre bu yıl yüksek öğretim kurumları sınavına girecek olan ancak Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olduğu için başvuru ücretini karşılamakta zorlanan öğrencilere destek verilecek. Öğrencilerin YKS başvuru ücretleri Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, öğrencilerin en geç 29 Şubat tarihine kadar sınavdestek.bursa.bel.tr adresi üzerinden başvuru yapabileceği bildirildi.

DAR GELİRLİ ÖĞRENCİLERE BAŞVURU ÜCRETİ DESTEĞİ VERİLECEK

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş sosyal medya hesaplarından ve belediyenin resmi internet sitesinden açıklama yaparak öğrencilere sınav başvuru ücreti için destek verileceğini duyurdu. Bu yıl üniversite sınavına girecek öğrenciler belediyenin Yukarıda belirtilen adreslerinden başvuru yapmak şartı ile sınav başvuru ücreti için destek alabilecek. Başkan Aktaş yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Biliyorsunuz ki şehit ve gazilerimizin çocuklarının Yükseköğretim Kurumlarına giriş sınavında ücreti, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından karşılanıyor. Bizler de Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bu desteği şehrimizde YKS’ye girecek tüm ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz için uyguluyoruz. Şehrimizdeki devlet okulları, özel okullar ve açık liselerde okumakta olan ya da mezun olan öğrencilerimizin; gerekli şartları taşımaları ve onaylanmış sınav başvuru formlarını ekleyerek sınavdestek.bursa.bel.tr adresi üzerinden 29 Şubat tarihine kadar online başvuru yapmaları halinde ödedikleri sınav ücretlerini hesaplarına iade ediyoruz. Verdiğimiz sözleri bir bir tutuyoruz. Çalışmak ve başarmak gençlerimizden, geleceğiniz için her türlü destek bizden”.