MEB’den Okullarda 3 GÜNLÜK TATİL Müjdesi! Mart Ayında Mini Tatil Var

MEB'den öğrencilere 3 günlük tatil müjdesi geldi. Okullarda Mini tatil O tarihte başlıyor. İlkokul ortaokul ve lise öğrencileri sevinçten havalara uçacak.

MEB’den Okullarda 3 GÜNLÜK TATİL Müjdesi! Mart Ayında Mini Tatil Var

Milli Eğitim Bakanlığından öğrencilere okullarda 3 günlük tatil müjdesi geldi. İlkokul ortaokul lise öğrencilerinin tamamını ilgilendiren tatil kararı son dakika olarak duyuruldu. MEB’den yapılan açıklamaya göre, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler dolayısıyla okullara 3 gün ara verilecek. Bakanlık, seçimlerin ardından okulların temizlik ve düzeninin sağlanması adına 1 Nisan Pazartesi gününün tatil edildiğini duyurdu. Hafta sonu tatilinde birleşmesi ile birlikte öğrenciler 3 gün Mini tatil yapma fırsatı bulacak.

MEB'den öğrencilere 3 günlük tatil müjdesi geldi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapılarak 31 Mart'ta yerel seçimlerin yapılacağı hatırlatıldı. Oy kullanma işlemleri ise okullara kurulacak sandıklarda yapılacak. Bu sebeple de Milli Eğitim Bakanlığından öğrencilere tatil müjdesi Geldi. Mart ayında okullar 3 günlük Mini tatile girecek. İlkokul ortaokul lise öğrencilerinin tamamını ilgilendiren 3 günlük tatil müjdesinin detayları haberimizde.

MART AYINDA OKULLAR 3 GÜN TATİL EDİLECEK

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler nedeniyle okullarda 3 günlük tatil yapılacak. 31 Mart pazar günü oy kullanma işlemlerinin okullarda yapılacak olması sebebiyle okulların yeniden eğitim öğretime hazırlanabilmesi için 1 Nisan 2024 tarihi tatil olacak. Böylece öğrenciler cumartesi pazar pazartesi günü 3 günlük tatil yaparak dinlenme fırsatı bulacak. Ayrıca 2024 yılında ara tatilde nisan ayında. Yani öğrenciler hemen bu tatilden bir hafta sonra 9 günlük yeni bir Tatile çıkacak.

2.DÖNEM ARA TATİL NE ZAMAN OLACAK?

1 Nisan'da Okulların tatil edilmesinin hemen ardından 8-12 Nisan 2024 tarihleri arasında da okullarda bir haftalık ara tatil olacak. Yine hafta sonu tatilinde girmesiyle birlikte bu tatil süresi 9 güne çıkmış olacak. Aynı zamanda ara tatil Bayram tatili ile de denk geliyor. 2023 2024 eğitim öğretim yılı ise Haziran ayında sona erecek. 14 Haziran'da karne alacak olan öğrenciler yaz tatiline çıkacak.