Ve MEB AÇIKLADI! 4 Gün Okul 3 Gün Tatil Konusu Belli Oldu

MEB’den milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. 4 gün okul 3 gün tatil konusu nihayet netleşti. Anaokulu, 1, 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12’ler dikkat.

Ve MEB AÇIKLADI! 4 Gün Okul 3 Gün Tatil Konusu Belli Oldu

Milli eğitim Bakanlığından milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren önemli açıklama geldi. İlkokul ortaokul lise ve anaokulu öğrencileri dikkat. Son dönemlerde gündemden düşmeyen dört gün okul üç gün tatil konusuna ilişkin milli eğitim bakanlığı nihai kararını açıkladı. Peki 4 gün okul 3 gün tatil olacak mı? MEB son dakika açıklamasının detayları haberimizde…

Okullarda ikinci dönemin başlamasıyla birlikte öğrencilerin gözü kulağı ara tatil tarihlerine çevrildi. Milli eğitim bakanlığı merakla beklenen ara tatil tarihlerini açıkladı. Anaokulu ilkokul ortaokul ve lise öğrencisi milyonlarca öğrenciyi sevindirecek açıklama nihayet geldi. Peki okullarda dört gün okul üç gün tatil konusu ne oldu? Dört gün okul üç gün tatil uygulaması başlayacak mı?

OKULLARDA İKİNCİ ARA TATİL NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Okullarda ikinci ara tatil ve ramazan bayramı tatili birleşecek mi sorusu son günlerde merakla takip ediliyordu. Milli eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den nihayet açıklama geldi. Milli eğitim bakanlığı takvimine göre dokuz günlük ikinci ara tatil 8- 12 Nisan 2024 tarihleri arasında olacak. Bu ara tatili zaten Ramazan bayramıyla denk geliyor. O sebeple ara tatilin ertelenmesi konusunda da gündem vardı.

Ancak ara tatili ertelenmeyecek. Milli eğitim bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre bayram tatili ve ara tatili aynı tarihlerde yapılacak. Böylece öğrenciler hafta sonunda dahil dokuz günlük tatil yapmış olacak.

meb-son-dakika-1.jpg

4 GÜN OKUL 3 GÜN TATİL OLACAK MI?

Ayrıca son dönemlerde gündemden düşmeyen dört gün okul üç gün tatil iddiaları da var. Finlandiya’da uygulanan bu modelin Türkiye’de de uygulanacağı iddiaları konuşuluyordu. Milli eğitim bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre şu an için gündemde böyle bir uygulama bulunmuyor. Yani Türkiye’de dört gün okul üç gün tatil uygulaması yapılmayacak.

Fakat 2024 2025 eğitim öğretim yılı için başka düzenlemeler gündemde. İddiaya göre milli eğitim bakanlığı yaz tatilini kısaltmayı planlıyor. Böylece okullarda eğitim süresi uzayacak ancak ders saatleri de kısalacak. Öğrencilerin daha nitelikli bir eğitim alması için milli eğitim Bakanlığının hazırlıkları devam ediyor.