Merkez Bankası yılsonu dolar ve enflasyon tahmini belli oldu

Merkez Bankası’nın yılsonu dolar ve enflasyon beklentisi belli oldu. Merkez’in Nisan ayı Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı ve bu kapsamda yılsonu dolar ve enflasyon beklentileri de belli oldu.

Merkez Bankası yılsonu dolar ve enflasyon tahmini belli oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Nisan ayı Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı. Yayımlanan ankete göre Merkez’in yılsonu dolar ve enflasyon beklentileri de belli oldu. Önceki ankette 40,53 TL olarak tahmin edilen dolar kurunun yayımlanan yeni ankette ise 40,01 TL olarak gerçekleştiği görüldü. Merkez’in enflasyon beklentisi ise yüzde 44,19’dan yüzde 44,16’ya çekildi. İşte detaylar…

MERKEZ’İN YILSONU DOLAR BEKLENTİSİ

Merkez Bankası’nın yılsonu dolar ve enflasyon beklentisi belli oldu. Nisan ayına ait Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı ve ankete göre Merkez’in dolar ve enflasyon tahmini duyuruldu. Açıklanan güncel verilerde 12 ay sonrası dolar ve enflasyon beklentilerinde bir önceki ankete göre rakamlarda düşüş gözlemlendi. Merkez’in dolar beklentisi bundan bir önceki ankette 40,53 TL olarak kaydedilirken yeni ankette 40,01 TL olarak gerçekleşti. 12 ay sonrası dolar kuru beklentisinin ise bir önceki ankette 42,79 TL olduğu bu anket döneminde ise 42,47 TL olarak gerçekleştiği görüldü.

merkez-bankasi-yilsonu-dolar-ve-enflasyon-tahmini-belli-oldu.jpg

ENFLASYON BEKLENTİSİ

Merkez’in yılsonu enflasyon beklentisi de belli oldu. Bir önceki anket döneminde yüzde 44,19 olan Yılsonu Tüketici Enflasyonu beklentisinin bu ankette ise yüzde 44,16 olarak kaydedildiği görüldü. 12 ay sonrası TÜFE beklentisinin ise bir önceki ankette yüzde 36,70 olduğu kaydedilirken bu anket döneminde ise yüzde 35,17 olarak kaydedildiği görüldü.