Asgari ücretliye ve emekliye yok! Ama milletvekillerine REKOR ZAM geldi

Milyonlarca Asgari ücretli ve emekli geçim sıkıntısı ile boğuşmaya devam ederken milletvekillerine rekor zam geldi. Haber asgari ücretli ve emekliyi çok üzecek.

Asgari ücretliye ve emekliye yok! Ama milletvekillerine REKOR ZAM geldi

Asgari ücretli emekli ve memuru milyonlarca vatandaşın gözü kulağı Temmuz ayında maaşlara yapılacak zamma döndü. Ara zam bekleyen emekli ve Asgari ücretli hayal kırıklığı yaşarken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bu konuda kapıları tamamen kapattı. Asgari ücrete Temmuz'da da zam yapılmayacak. Bir yandan geçim sıkıntısı yaşayan Milyonlar varken bir yandan da zaten rekor maaş alan milletvekillerine yeni zam haberi geldi. Büyük hayal kırıklığı yaşayacak olan asgari ücretliler bu haberi duyunca çok üzülecek.

EMEKLİ VE ASGARİ ÜCRETLİYE YOK AMA MİLLETVEKİLİNE VAR

Emekli ve asgari ücretli milyonlarca vatandaş enflasyon karşısında geçim sıkıntısı yaşarken maaş zammı beklentileri de devam ediyordu. Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan özellikle asgari ücretliye ara zam kapısını tamamen kapattı. Emekliye ise zam Temmuz ayında yapılacak. Tüm bunlar yaşanmaya devam ederken zaten 141.000 TL gibi yüksek bir maaş alan milletvekillerine yapılacak zam belli oldu. Milletvekillerinin maaş zammı adeta dudak uçuklattı. Asgari ücretle emekli ise “biz açlık sınırının altında yaşarken yapılan reva mı” diye sordu.

MAAŞLARA 43.000 TL'DEN FAZLA ZAM GELİYOR

Şu anda Mevcut durumda 141.883 TL olan milletvekili maaşlarına rekordan geliyor. Milletvekili emeklisi ise 96.958 TL maaş alıyor. Hem emekli olup hem de milletvekilliğine devam edenler ise 238.841 TL maaş alıyor. Gelen son bilgiye göre ise asgari ücretten kat kat fazla maaş alan milletvekillerine yine Asgari ücretin 2,5 katı zam yapılacak. Milletvekillerine yapılacak zam 43.302 TL olarak açıklandı. Asgari ücretli ve emekliye yok diye hükümetin milletvekiline rekor zam vermesi ise pes dedirtti.