Cumhurbaşkanı Erdoğan Belçika’da PKK yandaşlarının saldırısına uğrayan Türk gencini aradı

Belçika’nın başkenti Brüksel’de terör örgütü PKK yandaşlarının saldırısında 16 yaşındaki bir Türk genci de yaralanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK yandaşlarının saldırısı onucu yaralanan Türk gencini telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Belçika’da PKK yandaşlarının saldırısına uğrayan Türk gencini aradı

Terör örgütü PKK yandaşları, Belçika’nın başkenti Brüksel’de provokasyonda bulunmuştu. PKK yandaşlarının saldırısı sonucunda yaralananlar arasında olan 16 yaşındaki Efe Tapmaz’a Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geçmiş olsun telefonu geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, telefonla arayarak gencin sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU

Brüksel’de yaşanan olayların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yaralı gence geçmiş olsun telefonu geldi. Terör örgütü PKK yandaşlarının saldırısı sonucunda başından yaralanan 16 yaşındaki Efe Tapmaz’ı telefonla arayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gencin sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Efe Tapmaz’a geçmiş olsun dileklerini ileten Erdoğan, ‘Oradaki tüm kardeşlerime selamlarımı, sevgilerimi söyle. Hepsinin gözlerinden öpüyorum. Rabbim sana şifalar versin.’ dedi.

cumhurbaskani-erdogan-belcika-da-pkk-yandaslarinin-saldirisina-ugrayan-turk-gencini-aradi.jpg

SAĞLIK DURUMU İYİ

Yaptığı telefon görüşmesinde Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç’ın süreci takip ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, tedavi süreci ile ilgili bilgi aldığı gencin ailesine de selam ve sevgilerini iletti. Efe Tapmaz, ilgisinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti ve sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Yaşanan olaya değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Bunlar ahlaksız, bunlar adi, bunlar alçak. Oradaki resmi makamlar da Büyükelçiliğimiz de takip ediyorlar. Biz de kovalıyoruz. İnşallah neticesi hayırlı olur. Tekrar bütün aileye selam. Gözlerinden öpüyorum. Ramazan-ı Şerifiniz hayırlı olsun.’ ifadelerini kullandı.

cumhurbaskani-erdogan-belcika-da-pkk-yandaslarinin-saldirisina-ugrayan-turk-gencini-aradi-001.jpg

BARİKATLARI SÖKÜP POLİSE SALDIRDILAR

Belçika’nın başkenti Brüksel’de dün yaşanan olaylarda yaklaşık 150 kişilik bir grup, Brüksel’deki Avrupa Parlamentosu önünde barikatları sökerek polise saldırmıştı. Kalabalık grup, önce Türkiye’nin Brüksel Büyükelçiliği’nin bulunduğu caddeye, daha sonra da Avrupa Birliği kurumlarının bulunduğu Schuman Meydanı’na doğru yürümek istemiş ve polis engeliyle karşılaşmıştı. 24 Mart tarihinde Brüksel’e yaklaşık bir saat kadar uzaklıkta olan Heusden-Zolder kentinde PKK yandaşları, arabalarında ve ellerinde terör örgütü PKK’yı simgeleyen bez parçaları ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın posterleriyle tur atmaya başlamış ve Türk asıllı vatandaşların yoğun olarak bulunduğu caddeden geçmişti. Türk asıllı vatandaşlar bu duruma tepki göstermiş ve arbede çıkmıştı. Terör örgütü yandaşlarının saldırısında 16 yaşındaki Türk genci Efe Tapmaz da başından yaralanmıştı.