KARA KIŞ Geri Döndü! Kar Yağışı ve Fırtına Alarmı Verildi

Kara kış resmen geri döndü. Çok sayıda il için sağanak, fırtına ve kar uyarısı yapıldı. İşte MGM’den uyarı yapılan iller…

KARA KIŞ Geri Döndü! Kar Yağışı ve Fırtına Alarmı Verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu tahmin raporu yayınlandı. Bugün büyük bölümünde Bugün yağmur ve kar yağışının yanı sıra fırtına etkili olacak. Ege Bölgesi, Marmara'nın güney ve doğusu, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in batısı ve Kahramanmaraş ile Osmaniye çevrelerinde yağışlar kuvvetli olacak. Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu Bölgesi, Ege ve Batı Akdeniz ile Marmara'da gün boyunca kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor.

KARA KIŞ RESMEN GERİ DÖNÜYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni haftanın ilk gününde hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Kış resmen daha kuvvetli bir şekilde geri dönüyor. Yayımlanan yeni hava durumu tahmini Yerine göre, yurdun büyük bölümü bugün yağışlı olacak. Yağışlar bazı bölgelerde sağanak şeklinde görülürken bazı bölgelerde ise kar bekleniyor. Meteorolojiden yapılan değerlendirmelerde Marmara Ege ve Akdeniz Bölgesi, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Muş Bitlis Erzurum çevreleri, Van ve Hakkari'nin Doğu kesimlerinde hava yağışlı olacak.

kar-ve-yagis.jpg

O İLLERDE KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre bazı illerde yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Özellikle Karadeniz'in yüksek kesimleri, Doğu Anadolu'da ve İç Anadolu'nun kuzeydoğusunun yükseklerinde Karla Karışık Yağmur ve kar görülecek. Marmara'nın güneyle doğusu ile İç Anadolu'nun Kuzeybatısı, Ege Bölgesi, Batı Karadeniz'in batısı ve Osmaniye ile Kahramanmaraş çevrelerinde yağışlar kuvvetli olacak.

METEOROLOJİDEN FIRTINA UYARISI GELDİ

Diğer yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün Bazı iller içinde fırtına uyarısı yaptı. Ege Bölgesi, Marmara Bölgesi, İç Anadolu'nun batısı ve batı Akdeniz'in iç kesimlerinde gece saatlerinden itibaren gün boyunca kuvvetli Rüzgar bekleniyor. Ayrıca zaman zaman kısa süreli fırtınada görülecek. Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları içinde yine kuvvetli Rüzgar uyarısı yapıldı. Meteorolojiden Yapılan değerlendirmelerde bu bölgelerde yaşayan vatandaşların fırtına sırasında oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları istendi.