Açmayan orkidelerinizi hızla açtıracak tüyo

Evde orkideniz varsa ve çiçek bakımı konusunda daha çok bilgi edinmek istiyorsanız bu tavsiyeler tam size göre. Evde orkide bakanlar ve orkide bakımı konusunda daha detaylı bilgilere sahip olmak isteyenler bu tüyolar size göre.

Açmayan orkidelerinizi hızla açtıracak tüyo

Evde çiçek bakmayı sevenler çiçek bakımıyla ilgili tüm detayları takip ediyor. Eğer çiçek bakımı konusunda dikkatli ve daha bilgili olmak istiyorsanız bu tavsiyelerden yararlanabilirsiniz. Özellikle de evde orkide bakımı konusunda zorlananlar bu tüyo ile açmayan orkideyi hızla açtırabilecek. Bilindiği gibi orkide bakımı özel bir ilgi ve dikkat gerektirmektedir. Oldukça hassas olan bu bitkinin bakımı konusunda işinize yarayacak bilgileri haberimizde sizler için derledik. İşte detaylar…

ORKİDE BAKIMI

Evde orkide bakan ancak orkidelerin bakımı konusunda yeteri kadar bilgi sahibi olmayanların işine yarayacak detaylar haberimizde. Orkideler, çiçek açma süreçleri oldukça hassas bir dönem olan bitkilerdir. Aslında orkide bakımı başlı başına özel bir ilgi ve dikkat gerektiren süreçtir. Orkidelere doğru bakım yapılmadığı durumda çiçek açmayabilir veya çiçek açma süreci uzayabilir.

acmayan-orkidelerinizi-hizla-actiracak-tuyo.jpg

SULAMA VE NEM ÇOK ÖNEMLİ

Orkidenizi daha hızlı bir şekilde çiçek açtırmak için bazı püf noktalar olduğunu biliyor muydunuz? Bu konuda en önemli detay sulama ve nemdir. Orkidenizin kurumasına izin vermemeli fakat su ile de orkidenizi tıkamamalısınız. Gölge ve sıcaklık da bu konudaki bir diğer püf nokta. Bilindiği gibi satın alınan orkideler genellikle şeffaf plastik kaplar içinde olur. Orkidenizin saksısı veya kabı çok önemlidir. Orkidelerin bakımındaki bir diğer önemli detay ise budamadır. Son çiçekler solduğunda budama yapabilirsiniz. Bunun için çiçek sapını tomurcuğun hemen yukarısına, önceki çiçeğin bir santim kadar altına kadar kesin. Yaptığınız bu işlem yeni bir sürgünün oluşmasına yardımcı olacak ve bol miktarda yeni çiçek getirecektir.