Köftelerinizi lokum gibi yapacak püf nokta: Harcına yarım su bardağı eklemeniz yeterli

Evde köfte yapımında malzeme ayarını yapamadığınızda köfteleriniz kuruyabilir ve istediğiniz lezzet ortaya çıkmayabilir. Aslında lokum gibi köfteler elde etmek sandığınızdan çok daha basit Köfte harcınıza yarım çay bardağı eklemek yeterli.

Köftelerinizi lokum gibi yapacak püf nokta: Harcına yarım su bardağı eklemeniz yeterli

Köfte yapımında lokum gibi bir lezzet elde etmek için bu püf noktayı mutlaka bilmelisiniz. Davet sofralarınızda veya ailenizle birlikte akşam yemeklerinizde tercih ettiğiniz köfte yapımında daha lezzetli ve yumuşacık köfteler elde etmek için bu püf noktayı mutlaka tarif defterinize ekleyin. İhtiyacınız olan tek şey maden suyu. İşte yumuşacık lokum gibi bir köfte için mutlaka bilmeniz gereken o püf nokta…

SULU VE LOKUM GİBİ BİR KÖFTE İÇİN MADEN SUYU DETAYI

Hem lezzetli hem de yumuşacık köfteler elde etmek istiyorsanız köfte harcınıza yarım çay bardağı kadar maden suyu eklemeniz yeterli. Köfteniz hem sulu hem de yumuşacık olsun istiyorsanız bunun çözümü maden suyunda. Köfte harcınıza eklediğiniz yarım çay bardağı maden suyu köftenizi hem sulu hem de yumuşacık yapacak.

koftelerinizi-lokum-gibi-yapacak-puf-nokta-harcina-yarim-su-bardagi-eklemeniz-yeterli.jpg

DAHA TAZE KÖFTELER İÇİN MADEN SUYUNU MUTLAKA DENEYİN

Köfte harcına ekleyeceğiniz maden suyu daha yumuşak, sulu ve tazecik köfteler elde etmenizi sağlayacak. Maden suyundaki mineraller köftelerinizin daha besleyici olmasını sağlayacak ve içerdiği karbondioksit ile köftelerinize tazelik kazandıracak. Bunun yanı sıra köfte yapımında kullanacağınız kıyma da lezzet açısından çok önemlidir. Köfte yapımında genel olarak yağ oranı yüksek olan dana kıyma tercih edilmektedir. Bunu damak zevkinize göre dana-kuzu karşımı veya koyun kıyması olarak da tercih edebilirsiniz. Öte yandan kıymayı yoğurma aşamasında elle yoğurma köftenizin hem lezzetli hem de kıvamında olmasını sağlayacaktır. Elle yoğurduğunuz köfteniz daha sıkı bir yapıya sahip olacaktır.