Alper Gezeravcı ailesine kavuştu! İşte herkesi duygulandıran anlar

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğunun tamamlanmasının ardından dünyaya geri dönüşü canlı yayından saniye saniye heyecan ve gururla takip edildi. Dünyaya dönen ve karaya ayak basan Gezeravcı ailesiyle de kavuştu.

Alper Gezeravcı ailesine kavuştu! İşte herkesi duygulandıran  anlar

Uzaya çıkan ilk Türk Astronot Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu tamamlandı. Uzayda kaldığı süre boyunca 13 bilimsel deney gerçekleştiren Gezeravcı’nın geriş dönüşü de merakla takip edildi. Alper Gezeravcı’nın da aralarında yer aldığı Ax-3 ekibinin dünyaya dönüşü olumsuz hava şartları sebebiyle birkaç gün ertelenmişti. Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrılan Dragon kapsülü, 9 Şubat 2024 Cuma günü okyanusa başarılı bir iniş gerçekleştirdi ve Dragon kapsülündeki astronotlar dünyaya döndü. İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı da dünyaya dönerek karaya ayak bastı. Gezeravcı’nın ailesiyle kavuştuğu anlar ise herkesi duygulandırdı.

TÜRKİYE BÜYÜK BİR GURUR YAŞADI

Uzaya çıkan ilk Türk Astronot Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu ilk günden bu yana her dtayıyla takip ediliyor. Uzay yolculuğunun her anı canlı aktarılan Gezeravcı’nın gidişi ve dönüşü de anbe an takip edildi. Uzayda kaldığı süre boyunca 13 bilimsel deneye imza atan ilk Türk Astronot Gezeravcı, Türkiye’ye büyük bir gurur yaşattı. Başarılı bir şekilde görevini tamamlayarak dünyaya dönen ve karaya ayak basan Alper Gezeravcı’nın ailesiyle kavuşma anlarını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından paylaştı.

alper-gezeravci-ailesine-kavustu-iste-herkesi-duygulandiran-anlar.jpg

alper-gezeravci-ailesine-kavustu-iste-herkesi-duygulandiran-anlar-001.jpg

alper-gezeravci-ailesine-kavustu-iste-herkesi-duygulandiran-anlar-002.jpg

AİLESİYLE KAVUŞTU

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ilk Türk Astronotumuz Alper Gezeravcı’nın ailesiyle kavuşma anını sosyal medya hesabından paylaştı. O anlara ait video izleyenleri duygulandırdı. Bakan Kacır, ‘Kavuşma anı… Astronotumuz Alper Gezeravcı ailesiyle buluştu. Sağlık kontrollerinin ardından ülkemize gelecek.’ notunu ekledi.

alper-gezeravci-ailesine-kavustu-iste-herkesi-duygulandiran-anlar-003.jpg