Alper Gezeravcı dönüş tarihi açıklandı! Saatlerinizi kurun heyecanlı bekleyiş başlıyor

Uzaya çıkan ilk Astronot Alper Gezeravcı’nın geri dönüş tarihi merakla araştırılıyor. Daha önce birkaç kez hava koşulları sebebiyle ertelenen dönüş tarihiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Gezeravcı’nın bugün dünyaya dönmesi bekleniyor.

Alper Gezeravcı dönüş tarihi açıklandı! Saatlerinizi kurun heyecanlı bekleyiş başlıyor

Alper Gezeravcı’nın uzaydan dünyaya dönüşü hava koşulları sebebiyle birkaç kez ertelenmişti. İlk Türk Astronotun dünyaya dönüş tarihi ve saati merakla takip edilmeye devam ediliyor. Dönüşü ile ilgili ayrıntıların merak edildiği Gezeravcı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Hava koşulları sebebiyle ertelenen dönüşle ilgili SpaceX’ten açıklama geldi. İşte Alper Gezeravcı’nın dönüş tarihi ve dünyaya dönüşüyle ilgili merak edilen tüm detaylar…

DÖNÜŞÜ ERTELENMİŞTİ

Türkiye’nin uzaya çıkan ilk astronotu Alper Gezeravcı ile ilgili tüm gelişmeler ve son dakika haberleri yakından takip ediliyor. Dünyaya dönüşü birkaç kez hava koşulları sebebiyle ertelenen Gezeravcı ile ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. SpaceX’in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ekibin dünyaya dönüş yolculuğunun başlayacağı tarihe yer verildi.

alper-gezeravci-donus-tarihi-aciklandi-saatlerinizi-kurun-heyecanli-bekleyis-bsliyor.jpg

DÖNÜŞ YOLCULUĞU BAŞLIYOR

SpaceX, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Ax-3 ekibinin Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrılmasının ardından Türkiye saati ile 17.05’te yolculuğunun başlayacağı aktarıldı. Alper Gezeravcı’nın da aralarında olduğu Ax-3 ekibinin 7 Şubat 2024 saat 17.05’te dünyaya dönüş yolculuğuna başlayacak. İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda kaldığı 14 gün boyunca programına uygun şekilde 13 deneye imza attı.