Alper Gezeravcı dünyaya iniyor! Saat verildi canlı yayınlanacak

İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı’nın dünyaya dönüşü merakla bekleniyor. 14 günlük uzay yolculuğunda 13 bilimsel deneye imza atan Gezeravcı’nın dünyaya dönüşü de heyecan ve merakla takip ediliyor.

Alper Gezeravcı dünyaya iniyor! Saat verildi canlı yayınlanacak

Birkaç kez olumsuz hava koşulları sebebiyle dönüş tarihi ertelenen Ax-3 mürettebatı bugün dünyaya dönüyor. Uzaya çıkan ilk Türk Astronot Alper Gezeravcı’nın da içinde olduğu mürettebatı taşıyan kapsül, bugün Florida Daytona Beach’e iniş yapacak. İniş Türkiye saati ile saat 16.30 sularında gerçekleşmesi bekleniyor. İşte tüm detaylar…

DÜNYAYA DÖNÜŞ YAPIYORLAR

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın da aralarında yer aldığı Ax-3 mürettebatı bugün dünyaya dönüş yapıyor. Merakla takip edilen dönüş yolculuğuyla ilgili detaylar belli olmaya devam ediyor. Mürettebatın Türkiye saati ile 16.30 sularında Florida Daytona Beach’e ineceği öğrenildi. Mürettebatı taşıyan Dragon kapsülü bugün ABD yerel saati ile 08.30’dan sonra okyanusa iniş yapacak. Bu iniş Türkiye saati ile saat 16.30 sıralarına denk geliyor.

alper-gezeravci-dunyaya-iniyor-saat-verildi-canli-yayinlanacak-001.jpg

KARANTİNAYA ALINACAKLAR

Mürettebatın okyanusa inişinin gerçekleşmesi sonrası her mürettebatın kapsülden 2-3 dakikada çıkarılarak kurtarma botuna alınacağı öğrenildi. Bu botta doktorlar ve mürettebat bulunuyor. Mürettebatın gemiye alınma işlemleri sonrasında ilk muayeneleri yapılacak ve ardından Houston'a götürülecek. Buradaki kapsamlı sağlık taramasının ardından ekibin bir süre karantinada kalacağı bilgisine ulaşıldı.

alper-gezeravci-dunyaya-iniyor-saat-verildi-canli-yayinlanacak.jpg

CANLI YAYINLANACAK

Dönüşle ilgili Axiom Space’in sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ise Ax-3 ekibinin Florida kıyısına iniş yapana kadar 47 saati bulan bir yolculuk yapması bekleniyor. Türkiye saati ile saat 16.30’da okyanusa iniş yapması beklenen Dragon kapsülü için Axiom Space saat 15.25’te canlı yayına başlayacak.