Alper Gezeravcı karaya ayak bastı! Alper Gezeravcı karantina süresi

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı bugün dünyaya döndü. Uzaya çıkan ilk Astronot Alper Gezeravcı’nın dönüş yolculuğu da büyük bir heyecan ve gururla takip edildi. Gezeravcı’nın kapsülden çıkarak karaya ayak bastığı ilk anlar görüntülendi.

Alper Gezeravcı karaya ayak bastı! Alper Gezeravcı karantina süresi

İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı’nın da içinde yer aldığı Ax-3 mürettebatını taşıyan Dragon kapsülü bugün dönüş yolculuğunu tamamladı ve başarılı bir şekilde okyanusa indi. Dragon kapsülünün okyanusa iniş anları SpaceX tarafından canlı yayınlandı. Kapsülün gemiye alınmasının ardından astronotlar da tek tek kapsülün içinden çıkarılmaya başlandı. Aper Gezeravcı’nın kapsülden çıkarılarak karaya ayak bastığı ilk anlar da görüntülendi. İşte o ana ait görüntüler…

İLK TÜRK ASTRONOT ALPER GEZERAVCI KARAYA AYAK BASTI

Uzaya çıkan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğuyla ilgili tüm gelişmeler an be an takip ediliyor. Uzayda kaldığı süre boyunca 13 bilimsel deneye imza atan Gezeravcı, bugün Ax-3 mürettebatı ile birlikte dünyaya dönüş yaptı. Ax-3 ekibini taşıyan Dragon kapsülü başarılı bir şekilde okyanusa inişini tamamladı. Florida açıklarında okyanusa inen kapsül gemiye alındı ve astronotlar da tek tek kapsülün içinden çıkarıldı. Alper Gezeravcı’nın kapsülün içinden çıkarıldığı anlara ait görüntüler de paylaşıldı. Gezeravcı’nın karaya ayak bastığı ilk anlara ait görüntüler sosyal medyada da gündem oldu.

alper-gezeravci-karaya-ayak-basti-alper-gezeravci-nin-karantina-suresi.jpg

alper-gezeravci-karaya-ayak-basti-alper-gezeravci-nin-karantina-suresi-001.jpg

BİR SÜRE KARANTİNADA KALACAKLAR

Okyanusa iniş yapan kapsülün gemiye alınması sonrası Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın da aralarında bulunduğu astronotlar tek tek kapsülden çıkarıldı. Kapsülden çıkarılan astronotların ilk muayenelerinin gemide yapılacağı öğrenildi. Daha sonra ekip gemiden helikopterle havaalanına sonra da uçakla Houstan kentine götürülecek. Uçakta hazır bulunacak olan doktorlar da uçuş sırasında astronotların genel kontrollerini yapacak. Houston’a gidecek olan astronotlar burada kapsamlı sağlık taramasından geçecek ve bir süre karantinada kalacaklar.

alper-gezeravci-karaya-ayak-basti-alper-gezeravci-nin-karantina-suresi-002.jpg