Alper Gezeravcı’nın dünyaya dönüşünden ilk kareler! Kapsül okyanusa böyle indi

Uzaya çıkan ilk Türk Astronot Alper Gezeravcı’nın dünyaya dönüşü merak ve heyecanla bekleniyordu. Alper Gezeravcı’nın da içinde yer aldığı Ax-3 ekibini taşıyan Dragın kapsülü dönüş yolculuğunu tamamladı.

Alper Gezeravcı’nın dünyaya dönüşünden ilk kareler! Kapsül okyanusa böyle indi

Türkiye’nin büyük bir gurur ve heyecanla takip ettiği ilk Türk Astronot Alper Geeravcı’nın dünyaya dönüşü de aynı heyecanla bekleniyor. Gezeravcı’nın içinde yer aldığı Ax-3 ekibini taşıyan Dragon kapsülü, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrılmıştı. Kapsülün dönüş yolculuğu tamamlandı ve Ax-3 ekibi dünyaya döndü. İşte ilk görüntüler…

ALPER GEZSERAVCI DÜNYAYA DÖNDÜ

İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı’nın da içinde yer aldığı Ax-3 ekibini taşıyan Dragon kapsülünün dünyaya dönüş yolculuğu tamamlandı. Dragon kapsülü, yolculuğunun sonunda Florida açıklarında okyanusa indi. O anlar SpaceX tarafından canlı yayınlandı.

alper-gezeravci-nin-dunyaya-donusunden-ilk-kareler-kapsul-okyanusa-boyle-indi.jpg

OKYANUSA İNİŞ ANLARI CANLI YAYINLANDI

Ax-3 ekibinin dünyaya dönüş yolculuğunu tamamlayarak okyanusa indiği anlar canlı yayınlandı. SpaceX'e ait olan Dragon kapsülü Florida açıklarında okyanusa indi. Okyanusa inişini gerçekleştiren kapsülün yer ekibi tarafından gemiye alınacağı öğrenildi.

alper-gezeravci-nin-dunyaya-donusunden-ilk-kareler-kapsul-okyanusa-boyle-indi-001.jpg

BAKAN KACIR DA PAYLAŞTI

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde yer aldığı Ax-3 mürettebatını taşıyan Dragon kapsülünün dünyaya dönüş yolculuğu tamamlandı. Kapsülün okyanusa iniş anları Axiom Space tarafından canlı yayınlandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da Gezeravcı'nın dönüşüyle ilgili ilk paylaşımını yaptı. Kacır, 'İlk Türk Astronotumuz Alper Gezeravcı'nın da yer aldığı Ax-3 ekibini taşıyan kapsül yeniden dünyada! Çok şükür.' ifadelerine yer verdi.

alper-gezeravci-nin-dunyaya-donusunden-ilk-kareler-kapsul-okyanusa-boyle-indi-002.jpg