Apple'dan şok karar! Yüzlerce çalışanı işten çıkarıyor

Dünyada ekonomik krizin devam ettiği bu süreçte Apple'dan bomba bir karar geldi. Firma son zamanlarda yüzlerce kişiye İşten çıkarılma bildirimi yapmaya başladı.

Apple'dan şok karar! Yüzlerce çalışanı işten çıkarıyor

Dünyanın teknoloji devlerinden olan Apple, bugüne kadar toplu bir işten çıkarma süreci izlemese de Mart ayının son günlerinde yüzlerce çalışanına bildirim gönderdi. Apple'ın 28 Mart tarihinde 614 çalışanına bilgi verdiği ve 27 Mayıs itibariyle işten çıkarma işlemlerini gerçekleştireceği öğrenildi. Apple'da işten çıkarılacak personellerin 8 farklı tesiste görev yaptığı bilgisi de var.

EN ÇOK ETKİLENEN APPLE CAR PROJESİ ÇALIŞANLARI OLACAK

Dünya devi Apple tarafından işten çıkarılacak olan personellerin hangi birimlerde çalıştığı tek tek açıklanmadı. Ancak 10 yıllık bir çalışma sonunda iptal edilen elektrikli akıllı ve sürücüsüz Apple Car projesinde çalışanların ağırlıklı olacağı öğrenildi.

Apple'ın sürücüsüz otomobil projesinde 2000 kişi çalışıyordu. Projenin rafa kaldırılması ile birlikte firma tarafından proje de görev yapan çalışanların büyük kısmı Yapay Zeka araştırmaları birimine alınmıştı. Fakat Apple, Bu proje için donanım mühendisleri ve araba tasarımcıları da alarak kadrosunu büyütmüştü. İşten çıkarılan kesimin Büyük ihtimalle bu bölümlerden olacağı düşünülüyor.

APPLE İÇİN İŞTEN ÇIKARMA SON ÇAREYİ DE

Geçtiğimiz yol küresel anlamda yaşanan kriz sırasında birçok teknoloji şirketi işten çıkarma politikası izlemişti. Apple CEO'su Tim Cook ise kendileri için bu sürecin son çare olacağını söylemişti. Ancak Geldiğimiz noktada Apple'da işten çıkarmalar başlıyor.