Dijital Schengen vizesi dönemi resmen başladı! Nasıl başvuru yapılır?

AB'nin resmi gazetesinde yayınlanan karar doğrultusunda dijital Schengen vizesi dönemi resmen başladı. Peki Schengen İnternetten başvuru nasıl yapılır?

Dijital Schengen vizesi dönemi resmen başladı! Nasıl başvuru yapılır?

AB Dışişleri Bakanlığı toplantısında geçtiğimiz günlerde kabul edilen Schengen vizesine internetten başvuru imkanı AB'nin resmi gazetesinde yayınlanarak yürürlüğe girdi. Avrupa Komisyonu tarafından yapılan açıklamaya göre Artık internet üzerinden Schengen vizesi başvurusu yapılabilecek. Komisyon yaptığı açıklamada vatandaşlar ve başvurunun için annesi açısından bu adım önemli bir kolaylık olacağını belirtti.

BBC Türkçede yer alan habere göre Dijital Schengen vizesi dönemi resmen başladı. AB komisyonu, yeni düzenleme ile birlikte seyahat edenler için başvuru sürecini basitleştirmeyi aynı zamanda vize taleplerine daha hızlı ve etkili bir şekilde yanıt vermeyi hedefliyor. Ayrıca dijital Schengen başvuruları bize etiketi sahteciliği ve çalınması riskini de azaltacak.

AB’NİN RESMİ GAZETESİNDE YAYINLANDI

Schengen vizesine dijital başvuru düzenlemesi Avrupa Birliği'nin resmi gazetesinde yayınlandı. Kararın 20 gün sonra yürürlüğe gireceği öğrenildi. Avrupa Komisyonu, yasanın yürürlüğe girmesi sonrasında bir başvuru formu oluşturacak. Bazı istisnalar dışında Schengen vizesi başvuruları artık tek bir web sitesi üzerinden kabul edilecek.

Vize başvurusu yapan kişiler sonuçları da yine bu internet sitesi üzerinden takip edebilecek. Ayrıca vize başvurusu yapan kişilerin başvuru Ücretini de bu internet sitesi üzerinden ödeyebileceği öğrenildi.