Google Fotoğraflar ve Gmail hesapları siliniyor

Google, Google Fotoğraflar ve Gmail hesaplarınızı silecek.

Google Fotoğraflar ve Gmail hesapları siliniyor

Google, Google fotoğraflar ve Gmail hesaplarınızı silmeye hazırlanıyor. Teknoloji devi Google, Aralık ayından itibaren aktif olmayan hesapların sileceğini açıkladı.

Milyarlarca kullanıcıya sahip teknoloji devi şirket Google, aktif olmayan Gmail kullanıcılarının hesaplarını sileceğini duyurdu. Google aktif olarak kullanılmayan hesapların silineceğini hatırlatan bir mail atarak kullanıcıları son kez uyardı.

Google’dan yapılan açıklamada en az iki yıldır kullanılmayan ya da oturum açılmayan hesaplar kapanacak ifadelerine yer verildi. Geçtiğimiz günlerde de Ubisoft aktif olmayan hesapların ineceğini duyurmuştu. Şirketlerin aktif olmayan hesapların güvenlik ihlaline yol açtığı ve hesap kirliliği nedeniyle sildiği düşünülüyor.

Google ürün yönetiminden sorumlu başkan yardımcısı Ruth Kricheli, hesap silme işleminin oldukça ağırdan alınarak, dikkatli bir şekilde ve bol miktarda bildirimde bulunarak uygulanacağını açıkladı.

Hesap silme işlemi kadem kademe olacak ve ikinci kademede kullanıcılar Gmail ve Google Fotoğrafların silinmesi konusunda bilgilendirilecek.