Güneş tutulması fotoğrafları

2024 yılının ilk tam güneş tutulması 8 Nisan tarihinde gerçekleşti. Tam güneş tutulması, ABD ve Kanada’nın bazı bölgelerinde yaklaşık 186 kilometre bir yol izlerken New York’un Manhattan Bölgesinde de tutulma gözlemlendi.

Güneş tutulması fotoğrafları

Yılın ilk tam güneş tutulması heyecanı Kuzey Amerika kıtasında yaşandı. Milyonlarca kişi güneş tutulmasının izlenebileceği yerlere akın etti. AB, Kanada ve Meksika’da gözlemlenen tam güneş tutulması ile ilgili kareler de geldi. NASA canlı yayınında da tam güneş tutulması an be an izlenebildi. İşte yılın ilk tam güneş tutulmasından kareler…

YILIN İLK TAM GÜNEŞ TUTULMASI GERÇEKLEŞTİ

2024 yılının ilk tam güneş tutulması 8 Nisan tarihinde gerçekleşti. Güneş tutulmasının izlenebileceği yerlerde büyük bir yoğunluk gözlemlenirken tutulma, Meksika’nın Mazatlan şehrinde yerel saatle 11.07’de başladı. ABD’nin kuzeydoğu yönüne ilerleyen tutulma, saat 17.16’da Kanada’da son buldu. ABD’de ise tam tutulmanın içinde yer alan toplam 13 eyaletteki yüzlerce şehir ve küçük kasabada vatandaşlar tutulma anını özel gözlükler ve teleskoplarla izledi.

gunes-tutulmasi-fotograflari-001.jpg

İNSANLAR AKIN AKIN TUTULMANIN İZLENEBİLECEĞİ BÖLGELERE GİTTİ

Ay’ın dünya ile güneş arasından geçmesiyle oluşan güneş tutulmasının izlenebileceği bölgelerde yoğunluk yaşandı. Çok sayıda yerde güneş tutulması dolayısıyla kalabalıklar oluştu. NASA da tam güneş tutulması anını canlı yayınla verdi. Tutulma başladığında hilal şeklini almaya başlayan kısmi tutulma, Ay’ın güneşin yüzünü tamamen kapatmasıyla beraber güneşin atmosferi Ay’ın etrafında bir ışık halkası oluşturdu. Ay’ın hareketine devam etmesi ve kenarında tek bir parlak nokta belirmesi ile ‘Elma halka’ olarak adlandırılan görüntü ortaya çıktı.

gunes-tutulmasi-fotograflari.jpg

YILIN İKİNCİ GÜNEŞ TUTULMASI 2 EKİM’DE

Yılın ilk güneş tutulması gerçekleşirken yılın ikinci güneş tutulmasının gerçekleşeceği tarih araştırılmaya başlandı. 2024 yılının ikinci güneş tutulması, Arjantin ve Şili’nin güneyinde halkalı güneş tutulması şeklinde 2 Ekim tarihinde gerçekleşecek. ABD’de de ise bir sonraki tam güneş tutulmasının 2044 yılında yaşanacağı kaydedildi.

gunes-tutulmasi-fotograflari-002.jpg