Japon deprem uzmanı Yoshinori Marmara’yı işaret edip uyardı

İki gündür peş peşe yaşanan depremler vatandaşlarda büyük korku ve paniğe neden oldu. Çanakkale merkezli olan ve çevre illeri de etkileyen deprem akıllara bir kez daha olası İstanbul depremini getirdi.

Japon deprem uzmanı Yoshinori Marmara’yı işaret edip uyardı

Kahramanmaraş, Çanakkale, Hatay ve Muğla merkezli meydana gelen depremler büyük korku ve panik yaşattı. Önceki gün Çanakkale merkezli meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen sarsıntı Marmara Bölgesinde genel olarak hissedildi. Bu depremin ardından gündem bir kez daha olası İstanbul depremi oldu. Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki de son depremlerle ilgili yorum ve değerlendirmelerde bulundu. Uzman ismin Marmara Bölgesi için yaptığı uyarı kısa sürede gündemin ilk sıralarına yerleşti. İşte Japon deprem uzmanı Yoshinori’den gelen önemli uyarılar…

TÜRKİYE BEŞİK GİBİ SALLANIYOR

Türkiye’de son iki günde meydana gelen peş peşe depremler herkese büyük panik yaşattı. Önce Kahramanmaraş, ardından Çanakkale daha sonra Hatay ve Akdeniz açıklarında merkez üssü Datça olan bir deprem yaşandı. Son iki günde peş peşe yaşanan depremler sonrasında özellikle de önceki gün Çanakkale Yenice merkezli meydana gelen ve İstanbul başta olmak üzere çevre illerden de hissedilen deprem akıllara bir kez daha olası büyük İstanbul depremini getirdi. Depremler sonrası uzman isimlerden gelen yorum ve değerlendirmeler yakından takip ediliyor. Son iki gündür kendisini sık sık hatırlatan deprem gerçeği ile ilgili Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki’den çok önemli uyarılar geldi.

japon-deprem-uzmani-yoshinori-marmara-yi-isaret-edip-uyardi-001.jpg

JAPON DEPREM UZMANINDAN MARMARA İÇİN KRİTİK UYARI

Amasya’da gerçekleştirilen Merzifon 7. Kitap Fuarı’na katılım gösteren Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, daha önce yaptığı açıklamalarda Çanakkale, İnegöl, Bursa, Balıkesir, Bandırma taraflarında deprem olabileceğini söylediğini hatırlattı ve ‘Çanakkale’de oldu. Her an deprem olabilir. Özellikle Marmara Bölgesi’nde, artık hazır olunsun.’ dedi.

japon-deprem-uzmani-yoshinori-marmara-yi-isaret-edip-uyardi.jpg

DEPREM ÇANTASI ÖNERİSİ

Merzifon 7. Kitap Fuarı’ndaki söyleşide önemli tavsiyeler veren Japon deprem uzmanı, binaların bulunduğu zeminin yapısına ve yaşam üçgeni yönteminin öneminden bahsetti. Deprem çantası önerisinde bulunan Yoshinori, toz maskesi, su şişesi, deprem çantası ve düdüğün depreme hazırlık olarak muhakkak bulundurulması gerektiğini söyledi.