Kalorifer peteği ifadelerine tepki yağıyor! KAAN’la ilgili çirkin benzetmelere Erdoğan'dan cevap

Yerli savaş uçağımız KAAN, bugün ilk uçuşunu başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. KAAN’ın ilk uçuşunu başarılı bir şekilde gerçekleştirerek üssüne geri dönmesinin ardından sosyal medyada peş peşe paylaşımlar yapılmaya başlandı.

Kalorifer peteği ifadelerine tepki yağıyor! KAAN’la ilgili çirkin benzetmelere Erdoğan'dan cevap

Bu sabah ilk uçuşunu gerçekleştiren yerli savaş uçağımız KAAN’la ilgili paylaşımlar arasında çirkin benzetmeler de yer aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin bugünkü Afyonkarahisar mitinginde yerli savaş uçağımız KAAN’la ilgili çirkin benzetmeler yapanlara yanıt verdi. Bir gazetenin KAAN’la ilgili yaptığı haber tepki çekmiş ve kısa sürede gündem olmuştu. Bu haberde ‘Parçası kalorifer peteğine benziyor’ şeklinde bir ifade yer almıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu çirkin benzetmeye yanıt verdi ve ‘Parçası kalorifer peteğine benziyor’ diyen hazımsızlara rağmen uçağımız göklerle buluştu.’ dedi. Sosyal medya kullanıcıları da KAAN’ın parçasının ‘kalorifer peteğine’ benzetilmesine tepki gösterdi. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı ‘KAAN’ etiketi ile yerli savaş uçağı KAAN’ın ilk uçuşundan görüntüler paylaşarak yaşadıkları gurur ve heyecanı dile getirdi.

YERLİ SAVAŞ UÇAĞI KAAN BUGÜN GÖKLERLE BULUŞTU

Ülkemizin yerli savaş uçağı KAAN, bugün ilk kez göklerle buluştu. KAAN, bu sabah ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirerek üssüne geri döndü. Kısa sürede sosyal medyanın gündemine yerleşen ilk uçuş sonrasında sosyal medyada peş peşe paylaşımlar yapılmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bugünkü Afyonkarahisar mitinginde Kaan'ın ilk uçuşuna yer verdi. Bugün Türk Savunma Sanayii'nin gurur günlerinden birinin daha yaşandığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Milli Muharip Uçağımız KAAN, bu sabah ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Daha neler gelecek neler. İnsansız uçakları yaptık. Akıncı'yı yaptık. Daha durun bakalım neler gelecek neler. Kızılelma'yı yaptık. Bu Kızılelma, F-16'nın taşıdığı bombayı taşıyor. KAAN aynı F-16 gibi.' dedi.

kalorifer-petegi-ifadeleirne-tepki-yagiyor-kaan-la-ilgili-cirkin-benzetmelere-erdogan-dan-cevap.jpg

kalorifer-petegi-ifadeleirne-tepki-yagiyor-kaan-la-ilgili-cirkin-benzetmelere-erdogan-dan-cevap-001.jpg

'HAZIMSIZLARA RAĞMEN UÇAĞIMIZ GÖKLERLE BULUŞTU'

Konuşmasının devamında muhalefet kanadından gelen eleştirilere de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin kendi 5. nesil savaş uçağını üretme yolunda çok kritik bir aşamayı daha geride bıraktığını belirtti ve 'Ne demişlerdi? Yapamazlar. Bu özgüven fukaralarına, parçası kalorifer peteğine benziyor diyen hazımsızlara, ilk andan itibaren KAAN projesini baltalamaya çalışan işbirlikçilere rağmen Milli Muharip Uçağımız hamdolsun bugün göklerle buluştu. Rabbim emeği geçen herkesten razı olsun. Dosta güven, düşmana korku salan KAAN'ımızın diğer testlerini de süratle tamamlamak için çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Önümüzde dönemde Savunma Sanayii'nde milletimize yeni müjdeler vereceğiz.' dedi.

kalorifer-petegi-ifadeleirne-tepki-yagiyor-kaan-la-ilgili-cirkin-benzetmelere-erdogan-dan-cevap-002.jpg