Milli Muharip uçak KAAN özellikleri! Tarihi anlar: KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi

Ülkemizin en önemli teknoloji projeleri arasında yer alan Milli Muharip Uçak KAAN, bugün ilk uçuşunu yaptı. Bu sabah saatlerinde ilk uçuşunu gerçekleştiren KAAN, başarılı uçuşu sonrası üssüne geri döndü.

Milli Muharip uçak KAAN özellikleri! Tarihi anlar: KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi

Bugün, yerli savaş uçağımız KAAN, ilk uçuşunu yaptı ve sabah saatlerinde tarihi anlar yaşandı. Milli Muharip Uçak Kaan’ın sabah saatlerinde Mürted Havalimanı’ndan kalkarak ilk uçuşunu gerçekleştirdiği ve başarılı uçuşunun ardından üssüne geri döndüğü görüldü. Yerli savaş uçağımız KAAN’ın ilk uçuşunda pilot koltuğunda test pilotu Barbaros Demirbaş oturdu. KAAN, tüm testleri yapıldıktan sonra bugün ilk uçuşunu gerçekleştirdi. İşte Milli Muharip Uçak KAAN’ın özellikleri…

TESTLERİ YAPILDI

Yerli savaş uçağı KAAN, Türk Havacılık Uzay Sanayii tarafından üretildi. Milli Muharip Uçak KAAN’ın ilk uçuşu Ankara’da gerçekleşti. Mürted Havalimanı’ndan kalkan KAAN, başarılı uçuşunun ardından tekrar üssüne döndü. Testleri yapılan KAAN’ın bugüne kadar fırlatma koltuğu testleri, tam boy statik testi, kontrol yüzeylerinin atalet ve statik testleri, iniş takımı düşürme testleri, sistem entegrasyon laboratuvarında aviyonik sistem testleri, yakıt testleri ve ardından da motor çalıştırma testleri yapıldı.

milli-muharip-ucak-kaan-ozellikleri-tarihi-anlar-kaan-ilk-ucusunu-gerceklestirdi-001.jpg

milli-muharip-ucak-kaan-ozellikleri-tarihi-anlar-kaan-ilk-ucusunu-gerceklestirdi.jpg

KAAN’IN ÖZELLİKLERİ

TUSAŞ tarafından üretilen Milli Muharip Uçak KAAN, tasarım ve imalatıyla millidir. Bugün ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştiren KAAN’ın özellikleri de merak ediliyor. Kanat açıklığı 14, yüksekliği 6, uzunluğu 21 metre olan KAAN tek kişilik kokpite sahiptir. Azami 55 bin fite kadar çıkabilen KAAN’ın özellikleri arasında; yüksek manevra kabiliyeti, çift motoru, radara düşük görünürlüğü, gövde içi silah taşıyabilmesi, elektronik harp kabiliyeti de yer almaktadır. Milli Muharip Uçak KAAN’ın üretimi ile Türkiye, 5. nesil uçak üretebilen 5 ülkeden birisi olmuştur.

milli-muharip-ucak-kaan-ozellikleri-tarihi-anlar-kaan-ilk-ucusunu-gerceklestirdi-002.jpg

milli-muharip-ucak-kaan-ozellikleri-tarihi-anlar-kaan-ilk-ucusunu-gerceklestirdi-003.jpg