Naci Görür 6 Şubat depremini hatırlatarak uyardı! Hakkari depremi sonrası önemli açıklama

Bu sabah saatlerinde Hakkari’de meydana gelen depremin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla önemli bir uyarıda bulunan Görür, 6 Şubat depremlerini hatırlattı ve bu bölgenin 6 Şubat depremleri sonrasında stres yüklediğini söyledi.

Naci Görür 6 Şubat depremini hatırlatarak uyardı! Hakkari depremi sonrası önemli açıklama

Yer Bilimci Naci Görür, deprem konusunda uyarılarına devam ediyor. Deprem sık sık kendisini hatırlatırken bu sabah saatlerinde Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bir deprem meydana geldi. Deprem sonrası açıklama yapan AFAD, depremin merkez üssünün Yüksekova ilçesi olduğunu kaydetti. Depremin büyüklüğü ise 4.3 olarak ölçüldü. Hakkari’deki depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür’den önemli bir uyarı geldi. İşte Naci Görür’ün açıklaması…

HAKKARİ YÜKSEKOVA’DA 4.3 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

3 Şubat 2024 Cumartesi (bugün) Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sabah saat 06.09 sularında meydana gelen sarsıntının yerin 7 kilometre derinliğinde yaşandığı bildirildi. Herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmadığı aktarılan depremle ilgili bir açıklama da Hakkari Valisi Ali Çelik’ten geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Vali Çelik, ‘İlimizde sabah 06.10’da meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki depremin ardından şu ana dek herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır. Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun. Allah, ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun.’ ifadelerine yer verdi.

naci-gorur-6-subat-depremini-hatirlatarak-uyardi-hakkari-depremi-sonrasi-onemli-aciklama.jpg

NACİ GÖRÜR'DEN ÖNEMLİ UYARI

Bu sabah saatlerinde Hakkari’de meydana gelen depremin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla önemli bir uyarıda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremleri hatırlattı ve ‘Hakkari-Çukurca, Kayalık’ta 4,1 deprem oldu. Deprem Bitlis-Zagros Bindirme Kuşağının üstünde Daha önce belirttiğim gibi, bu kuşak 6 Şubat depremlerinden sonra muhtemelen belli ölçüde stres alanı değişimine uğradı ve stres yükledi. Bu husus göz ardı edilmemelidir. Sevgiyle.’ ifadelerini kullandı.

naci-gorur-6-subat-depremini-hatirlatarak-uyardi-hakkari-depremi-sonrasi-onemli-aciklama-001.jpg