Tokat Sulusaray fay hattı haritası! Naci Görür anlattı

Tokat’ta dün ve bugün meydana gelen peş peşe depremlerin ardından Tokat’ın fay hattı haritası merak edilmeye başlandı. Tokat fay hattı haritası ve Tokat fayı hangi fay hattında gibi sorulara yanıt aranıyor.

Tokat Sulusaray fay hattı haritası! Naci Görür anlattı

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde peş peşe depremler meydana geldi. Akşam saatlerindeki 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından saat 21.43 sularında da 4 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Peş peşe depremler sonrasında Tokat fay hattı araştırılıyor. Türkiye fay hattı haritası vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlanırken Tokat fayı hangi fay hattında? Tokat Sulusaray fay hattı haritası gibi araştırmalar başladı. Peki, Tokat fayı hangi fay? Tokat deprem riski nedir? Tokat depremi hangi fay hattı üzerinde oldu? İşte detaylar…

TÜRKİYE’DEKİ FAY HATLARI

Türkiye’deki başlıca fay hatları şu şekilde;

- Kuzey Anadolu Fay Hattı (KAF)

- Doğu Anadolu Fay Hattı (DAF)

- Batı Anadolu Fay Hattı

- Çankırı Fay Hattı

TOKAT FAY HATTI HAKKINDA

Tokat’ın iki gündür beşik gibi sallanması ve bu akşam saatlerinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem vatandaşları tedirgin etti. Deprme gerçeğiyle bir kez daha karşı karşıya kaldığımız Tokat Sulusaray depreminin ardından fay hattı araştırmaları da başladı. Tokat’ta meydana gelen deprem ve onun öncesinde Malatya’da yaşanan 4,3 büyüklüğündeki depremin ardından Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür’den önemli açıklamalar geldi. İki kentteki depremi yorumlayan Görür, ‘Dün ve bugün depremler oldu. Dünkü Malatya Battalgazi’de 4,3 büyüklükte, diğeri Sulusaray Tokat’ta 4,1 büyüklükte. Malatya depremi muhtemelen Doğanşehir’den Yeşilyurt yakınlarında Malatya’ya uzanan bir fay üzerindedir. Bu fay MTA canlı fay haritası üzerinde yoktur. Bu fay bu aralar sıkça 4 mertebesinde deprem üretmektedir. Tokat’ta olan deprem KAF’dan ayrılan ve GB istikametinde Anadolu levhası içerisinde uzanan bir fay üzerindedir. Sevgiyle.’ notunu ekledi.

Uzman isim Naci Görür'ün deprem yorumları şu şekilde;

tokat-sulusaray-fay-hatti-haritasi-naci-gorur-anlatti.jpg

tokat-sulusaray-fay-hatti-haritasi-naci-gorur-anlatti-001.jpg