Türkiye’de bir ilke imza atıldı! Dünyanın ilk ve tek yutulabilir parfümü üretildi

Dünyanın ilk ve tek yutulabilir parfümü Türkiye’de üretildi. Yutulabilir parfümle ilgili tüm detaylar merak konusu oldu. Yutulabilir parfümün nasıl kullanıldığı ve içeriği de merak ediliyor. Edirne'de üretilen bu tabletle ilgili detaylar paylaşılıyor.

Türkiye’de bir ilke imza atıldı! Dünyanın ilk ve tek yutulabilir parfümü üretildi

Edirne’de üretilen yutulabilir parfüm, dünyanın ilk ve tek yutulabilir parfümü olarak anılmaya başlandı. Tablet formunda üretilen ve tamamen doğal malzemeden üretimi gerçekleştirilen bu parfüm hakkındaki detaylar merak konusu oldu. Yutanın gül gibi kokmasını sağlayan bu parfümle ilgili Doç. Dr. Gülşah Gedik’ten önemli açıklamalar geldi. Yutulabilir parfümün üretimiyle ilgili ayrıntıları paylaşan Gedik, tabletlerin içine doğal gül koyulduğunu söyledi. İşte detaylar…

TAMAMEN DOĞAL MALZEMEDEN ÜRETİLİYOR

Yutulabilir parfümün üretimi gerçekleşti. Dünyanın ilk ve tek yutulabilir parfümü Edirne’de üretildi. Yeni buluşla ilgili bilgiler paylaşan Edirne Trakya Üniversitesi’nden Doç. Dr. Gülşah Gedik, Türkiye’de üretilen yutulabilir parfümün içeriğinin tamamen doğal olduğunu söyledi. Tablet formunda üretilen bu parfüm içerisinde doğal gül bulunuyor.

turkiye-de-bir-ilke-imza-atildi-dunyanin-ilk-ve-tek-yutulabilir-parfumu-uretildi.jpg

KAPSÜLLER YOĞUN ŞEKİLDE GÜL KOKUYOR

Bu parfüm üretilirken herhangi bir yapay malzeme kullanılmadığının bilgisini veren Gedik, kapsülün içerisine de gülün kendi aromasını vermesi için gül koyulduğunu söyledi. Gülden elde edilen ekstreynin püskürmeli bir kurutucu da toz haline getirildiğini anlatan Gedik, bunun da yutulabilir hale gelmesi için kapsüllerin içine yerleştirildiğini anlattı. Yoğun şekilde gül kokan bu kapsüller yutularak parfüm etkisi veriyor. Bu parfümün şeker formunda yapıldığında vücut için zararlı olabileceğini düşündüklerini bu sebeple gıda maddesi olmadan daha standart şekilde elde etmek istediklerini söyleyen Doç. Dr. Gülşah Gedik, bunun için kapsül yöntemini tercih ettiklerini ifade etti.

turkiye-de-bir-ilke-imza-atildi-dunyanin-ilk-ve-tek-yutulabilir-parfumu-uretildi-001.jpg