Yerli savaş uçağı KAAN’ın Hava Kuvvetleri’ne katılacağı tarih belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan bizzat açıkladı

Tüm Türkiye’ye büyük bir gurur yaşatan yerli savaş uçağımız KAAN, ilk uçuşunu başarılı bir şekilde gerçekleştirdi ve üssüne geri döndü. Herkesin konuştuğu Milli Muharip Uçak KAAN’ın Hava Kuvvetleri’ne katılacağı tarih belli oldu.

Yerli savaş uçağı KAAN’ın Hava Kuvvetleri’ne katılacağı tarih belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan bizzat açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün ilk uçuşunu gerçekleştiren yerli savaş uçağımız KAAN ile ilgili açıklamalarda bulundu. AK Parti’nin Denizli mitinginde açıklamalarda bulunan Erdoğan, Milli Muharip Uçak KAAN’ın Hava Kuvvetleri’ne katılacağı tarihi de açıkladı. KAAN, 2028 yılı sonunda Hava Kuvvetleri’ne katılıyor. İşte detaylar…

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN KAAN AÇIKLAMASI

AK Parti’nin Denizli mitinginde gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün gökyüzüyle ilk kez buluşan yerli savaş uçağımız KAAN’la ilgili de önemli bilgilendirmelerde bulundu. Muhalefet kanadından gelen eleştirilere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Varsın birileri yapamazsınız, başaramazsınız demeye devam etsin. Ne derseniz deyin yaptık, gökle buluşturduk’ ifadelerini kullandı.

yerli-savas-ucagi-kaan-in-hava-kuvvetleirne-katilacagi-tarih-belli-oldu-cumhurbaskani-erdogan-bizzat-acikladi.jpg

2028 YILINDA ORDUYA KATILACAK

Türkiye’nin en önemli teknoloji projelerinden biri olan Milli Muharip Uçak KAAN, geçtiğimiz gün ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirerek üssüne geri döndü. KAAN’ın gökyüzüyle ilk kez buluştuğu anlar herkesi gururlandırdı. Bugün Denizli’de partisinin mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5. nesil savaş uçağı KAAN’ın ilk uçuşunu başarıyla icra ettiğini söyledi ve yaklaşık 15 yıllık bir çabanın, gayretin ve azmin ürünü olan KAAN’ın dünkü testiyle birlikte çok kritik bir eşiği daha aştığını sözlerine ekledi. Yerli savaş uçağımızın orduya katılacağı tarih hakkında da bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘2028 yılı sonunda KAAN’ın Hava Kuvvetlerimize katılmasını planlıyoruz. Ne dediler? Kalorifer peteği, süpürge sapı. Kendi akıllarınca projelerimizle dalga geçtiler. Varsın birileri Türkiye’nin potansiyelini, Türk milletinin gücünü hafife alsın. Biz bunlara kesinlikle kulak asmayacağız. İman varsa irade varsa Allah’ın izniyle imkan da vardır.’ dedi.

yerli-savas-ucagi-kaan-in-hava-kuvvetleirne-katilacagi-tarih-belli-oldu-cumhurbaskani-erdogan-bizzat-acikladi-001.jpg