Yurt dışından getirilen telefonlara yeni düzenleme! Süre değişti

Yurt dışından getirilen telefonlarla ilgili yeni bir düzenlemeye gidildi. Yurt dışından getirilen telefonlarda 120 gün kayıtsız kullanım süresi bulunuyordu. Bu süre için düzenleme yapıldı ve sürenin 180 güne çıkarıldığı açıklandı.

Yurt dışından getirilen telefonlara yeni düzenleme! Süre değişti

Yurt dışından getirilen telefonlarla ilgili yeni gelişme yakından takip ediliyor. Tüm detaylarıyla takip edilen yeni gelişmeyle ilgili yapılan açıklama ve duyurular gündemde. Yurt dışından getirilen cep telefonlarının normalde 120 gün olan kayıtsız kullanım süresi 180 güne çıkarıldı. Konuyla ilgili yeni bir duyuruda bulunan Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, bu sürenin e-Devlet üzerinden 180 güne çıkarılabileceğini bildirdi.

2 DEFAYA MAHSUS OLARAK 180 GÜNE ÇIKARILABİLECEK

Yurt dışından getirilen cep telefonlarıyla ilgili yaşanan yeni gelişme ve tüm detaylar takip ediliyor. Yurt dışında ikamet eden ve beraberinde cep telefonu getiren vatandaşların kayıtsız cihaz kullanım süresinde 2 defaya mahsus olmak üzere yeni bir düzenlemeye gidildi. Daha önce 120 gün olan kayıtsız cihaz kullanım süresi otuzar günlük sürelerle 2 defaya mahsus olarak 180 güne kadar e-Devlet üzerinden uzatılabilecek.

E-DEVLET ÜZERİNDEN UZATILABİLECEK

Konuyla ilgili bilgilendirmeye yer veren Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından yapılan paylaşımda detaylara yer verildi ve şu ifadeler kullanıldı; ‘Yurt dışında ikamet eden ve beraberinde mobil cihaz getiren vatandaşlarımız, 120 günlük kayıtsız cihaz kullanım sürelerini otuzar günlük sürelerle 2 defaya mahsus olarak 180 güne kadar e-Devlet kapısı üzerinden uzatabilirler.’

yurt-disindan-getirilen-telefonlara-yeni-duzenleme-sure-degisti.jpg

YURT DIŞI TELEFON KAYIT ÜCRETİ 31 BİN TL’Yİ AŞMIŞTI

Yurt dışı telefon kayıt ücreti 2024 yılında epey yükselmiş ve 31 bin TL’yi aşmıştı. 2023 yılında 20 bin TL olarak belirlenmiş olan yurt dışı telefon kayıt ücreti 2024 yılının Ocak ayından itibaren 31 bin 692 TL’ye yükselmişti.