Çocuk başına 2,4 milyon TL ödenecek! Ailelere müjde geldi

Doğum teşviki ödemesi yapılacak. Hükümet, dünyaya gelen her bebek için 2,4 milyon TL verecek. İşte detaylar…

Çocuk başına 2,4 milyon TL ödenecek! Ailelere müjde geldi

Türkiye’de olduğu gibi dünyanın bir çok ülkesinde de sosyal yardım ödemeleri yapılıyor. Bu ülkelerden biri de Güney Kore oldu. Refah düzeyi ile sık sık gündeme gelen Güney Kore, genç nüfusun artması için aileleri doğuma ve çocuk sahibi olmaya teşvik etmek istiyor. Bunun için de düğmeye basıldı. Doğum teşviki ödemesi rekor oldu. Güney Kore, ailelere dünyaya gelen her bebek için 100 milyon won (2,4 milyon TL) destek ödemesi verecek. İşte detaylar…

Güney Kore'de düşen doğum oranlarıyla mücadele için dikkat çekici bir çözüm önerisi gündeme geldi. Hükümet, ülkedeki doğum oranlarını artırmak amacıyla ebeveynlere büyük miktarda mali destek sağlamayı planlıyor.

GÜNEY KORE'DEN DOĞUM ORANLARINI ARTIRMAYA YÖNELİK BÜYÜK TEŞVİK

2023 yılında, Güney Kore'deki doğum oranları tarihin en düşük seviyesine düşerek kadın başına 0,72 bebek seviyesine geriledi. Bu durum, ülke için ciddi bir demografik krize işaret ediyor. Hükümet ve politika yapıcılar, krizi çözmek için yeni yöntemler arayışında.

DEV MALİ DESTEK PROGRAMI

Independent Türkçe'nin raporlarına göre, Güney Kore hükümeti, ebeveynleri teşvik etmek için çocuk başına 100 milyon won (yaklaşık 2,4 milyon TL) ödeme yapmayı düşünüyor. Bu teşvik, çocukların doğumundan itibaren 7 yaşına kadar sürecek ve ebeveynlere 35 milyon won'dan (yaklaşık 825 bin TL) 50 milyon won'a (yaklaşık 1,2 milyon TL) kadar değişen mali yardımlar sunulacak.

ÖZEL SEKTÖRDEN DESTEK

Bu teşviklerin yanı sıra, özel sektör de nüfus artışını desteklemek için kendi önlemlerini alıyor. Seul merkezli inşaat firması Booyoung Group, çalışanlarına her çocuk sahibi olduklarında 100 milyon Kore wonu ödemeyi planlıyor. Bu karar, hem kadın hem de erkek çalışanlar için geçerli olacak.