Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan terör örgütü PKK’nın uykularını kaçıracak açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Türkiye-İran ilişkilerinde yeni bir dönemi başlatan Irak ziyaretinde çok önemli açıklamalar geldi. Irak’ta açıklamalarda bulunan Erdoğan, terörle mücadelede çok net mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan terör örgütü PKK’nın uykularını kaçıracak açıklama

Tam 13 yıl sonra Irak’ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ile yaptığı görüşmelerin ardından Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile ortak basın toplantısı düzenledi. Terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapılan basın açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çok net mesajlar geldi. Erdoğan, ‘Terör örgütü PKK’ya karşı ortak hareket edeceğiz’ dedi. İşte detaylar…

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN TERÖRLE MÜCADELE VURGUSU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 yıl sonra gerçekleştirdiği Irak ziyaretinde çok önemli temaslarda bulundu. Yapılan görüşmeler ve Kalkınma Yolu Anlaşması için atılan imzaların ardından Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile ortak basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, terörle mücadele vurgusu yaptığı açıklamasında net mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sudani ile yaptıkları görüşmede terör örgütü PKK’ya karşı atılacak adımların müzakere edildiğini söyledi.

cumhurbaskani-erdogan-danteror-orgutu-pkk-nin-uykularini-kaciracak-aciklama.jpg

‘MEMNUNİYETLE KARŞILADIK’

Konuşmasına Türkiye ile Irak ilişkilerindeki öneme vurgu yaparak başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Irak, ortak bağlara sahip olduğumuz stratejik değere sahip bir komşumuzdur. İmzaladığımız anlaşma hayati önem taşıyor. İmza altına aldığımız anlaşmaların hayata geçmesi için de gereken koordinasyonu sağlayacağız.’ dedi. Açıklamasında terörle mücadeleye vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Cumhurbaşkanı Reşidi ve Sudani ile görüşmelerimizde kritik konuları ele aldık. Terör örgütü PKK’ya karşı atacağımız adımları müzakere ettik. Terör örgütü PKK’ya karşı ortak hareket edeceğiz. PKK’nın resmen terör örgütü ilan edilmesi kardeşlik hukukumuzun bir gereğidir. PKK’nın yasaklı örgüt ilan edilmesini memnuniyetle karşıladık. Terör örgütü ilan edilmesi hususunda Irak hükümetinin atacağı adımlarda desteğe hazırız. Türkiye, teröre karşı mücadele konusunda Irak’ın her zaman yanındadır.’ dedi.