Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail’le ticaret tartışmalarını bitirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile yaptığı ortak basın toplantısında kendisine yöneltilen İsrail’le ticaret sorusuna net bir yanıt geldi. Erdoğan, ‘O iş bitti’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail’le ticaret tartışmalarını bitirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye ziyaret gerçekleştiren Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile Beştepe’de görüştü. Görüşme sonrasında iki isimden ortak basın toplantısı geldi. İki liderin ortak basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladığı görüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine yöneltilen İsrail’le ticaret sorusuna net bir yanıt geldi. Erdoğan, ‘O iş bitti’ diyerek İsrail’le ticaret tartışmalarına noktayı koydu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN NET AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile ortak basın toplantısı düzenledi. Dünya gündeminde yakından takip edilen ortak basın toplantısına Erdoğan’ın İsrail’le ticaret sorusuna verdiği yanıt damga vurdu. Gazeteciden gelen ‘Sık sık İsrail’e karşı sesinizi yükseltiyorsunuz yoğun ticari ilişkileri de ayakta tutuyorsunuz’ şeklindeki soruya yanıt veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Yoğun ticaret ilişkilerini artık ayakta tutmuyoruz o iş bitti’ diyerek bu konudaki tartışmalara da noktayı koydu.

cumhurbaskani-erdogan-israil-le-ticaret-tartismalarini-bitirdi.jpg

‘GAZZE’DE HER TARAF YIKILMIŞ DURUMDA’

Bu soruya yanıt verirken İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırıları bir kez daha hatırlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Şu anda İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılardaki ölüm sayısı 45 bini buldu. Gazze’de her taraf yıkılmış durumda. Bu rakamı bir kenara koymamız söz konusu olamaz. Yaralılar 75 bini buldu.’ dedi. Sözlerine devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yaralılar içerisinde durumu ağır olanların bir kısmının ülkemizde tedavilerinin devam ettiğini belirtti ve ‘Tabii çocuk, kadın, yaşlı burada maalesef ağır manzara var. Bu manzarayı Alman dostlarımızın görmesi lazım. Bu kadar Gazze-Filistin tamamıyla yerle yeksan olmuş, her taraf yıkılmış. böyle bir durumda. Kaldı ki İsrail’le Gazze’nin silah, mühimmat, araç gereç bunlar zaten mukayese edilemez. Bunları görerek değerlendirmeyi yapmak lazım. Tüm Batı kimin yanında yer alıyor? İsrail’in yanında yer alıyor. İsrail’in acımasız saldırıları karşısında Gazze’nin böyle bir imkanı var mı? Yok. İmkansızlıklar içerisinde şu anda rehinelerin takası noktasında bir gayretin içerisindeyiz. Bir mücadelenin içerisindeyiz. Temenni ederiz ki bu takasta başarılı oluruz.’ dedi.