Türkiye-Irak arasında Kalkınma Yolu Anlaşması! İmzalar atıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tam 13 yıl sonra gerçekleştirdiği Irak ziyareti dünya gündeminde yankı bulmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Bağdat’a gitti.

Türkiye-Irak arasında Kalkınma Yolu Anlaşması! İmzalar atıldı

Türkiye-Irak teması ile ilgili tüm gelişmeler yakından takip edilirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bağdat ziyareti de dünya basınında geniş yer buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tam 13 yıl sonra ziyaret ettiği Irak’ta iki ülke arasında Kalkınma Yolu Anlaşması imzalandı. Atılan imzalar sonrasında Kalkınma Yolu Anlaşması ile ilgili detaylar merak edildi. Söz konusu anlaşmaya göre Türkiye ile Irak arasındaki ticaret hacminin 2030 yılında 20 milyar dolara ulaştırılması hedefleniyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BAĞDAT'TA

Türkiye-Irak ilişkilerinde yeni bir dönem başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tam 13 yıl sonra gerçekleştirdiği Irak ziyareti dünya basınında da geniş yankı uyandırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Bağdat'a gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün Irak ziyaretinde Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ve Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani ile gerçekleştirdiği görüşmesinde iki ülke arasındaki stratejik konuların gündeme geldiği belirtildi. Görüşmede İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, bölgesel ve küresel meseleler ile terörle mücadele konularının da masaya yatırıldığı belirtildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmede Türkiye'nin, terör örgütü PKK ile mücadele konusunda Irak'tan beklentilerinin olduğunu, Irak'ın terörün her türlüsünden arındırılması gerektiğini ifade ettiği öğrenildi.

turkiye-irak-arasinda-kalkinma-yolu-anlasmasi-imzalar-atildi.jpg

KALKINMA YOLU ANLAŞMASI İMZALANDI

Görüşmelerin ardından Türkiye ve Irak arasında Kalkınma Yolu Anlaşması imzalandı. İki ülke arasında imzalanan bu anlaşma ile ticaret hacmi artırılacak. İmzalanan anlaşma kapsamında Kalkınma Yolu Projesi'nin tamamlanması sonrasında iki ülke <arasındaki ticaret hacminin 2030 yılında 20 milyar dolara ulaştırılması hedefleniyor.

turkiye-irak-arasinda-kalkinma-yolu-anlasmasi-imzalar-atildi-001.jpg