15 tatil 1 ay mı olacak sorusu yanıt buldu! Öğrencileri heyecanlandıran 30 gün tatil iddiası

Okullarda birinci dönem sona erdi ve milyonlarca öğrenci geçtiğimiz Cuma günü aldığı karnelerle dinlenmeye çekildi. Okullarda yarıyıl tatili başlarken 15 tatilin başlamasıyla birlikte gündeme gelen 1 aylık tatil iddiası araştırılmaya başlandı.

15 tatil 1 ay mı olacak sorusu yanıt buldu! Öğrencileri heyecanlandıran 30 gün tatil iddiası

Milyonlarca öğrenci geçtiğimiz Cuma günü karnelerine kavuştu ve bu yılın ilk dönemini tamamladı. Okullarda birinci dönem sona erdi ve 15 günlük tatil süreci başladı. Öğrenciler yarıyıl tatiline başlarken tatilin süresinin uzayacağına dair iddialar gündeme gelmeye başladı. Hem öğrencileri hem de velileri meraklandıran bu iddialarla ilgili araştırmalar sürüyor. Peki, 15 tatil 1 ay mı olacak? 15 tatil uzatıldı mı? Yarıyıl tatili 30 gün mü sürecek? 15 tatil ne zaman bitecek? Okullarda ikinci dönem ne zaman başlıyor? Gündemdeki iddialara yanıt geldi. İşte tüm merak edilenler…

15 TATİL 1 AYA UZATILDI İDDİASI

Okullarda birinci dönemin tamamlanması ve öğrencilerin karnelerini alarak yarıyıl tatiline başlamasıyla birlikte 15 tatilin başlangıç ve bitiş tarihi de araştırılmaya başlandı. Ttail süreciyle birlikte gündeme bazı iddialar da gelmeye başladı. Bu iddialar 15 günlük yarıyıl tatilinin 1 aya uzatıldığı şeklinde oldu. Öğrencileri ve velileri meraklandıran bu iddialara İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yanıt geldi. Sömestr tatilinin 1 aya uzatıldığında dair iddiaların doğru olmadığı belirtilen açıklamada, 22 Ocak 2024 tarihinde başlayan yarıyıl tatilinin 2 Şubat 2024 tarihinde sona ereceği bir kez daha hatırlatıldı.

15-tatil-1-ay-mi-olacak-sorusu-yanit-buldu-ogrencileri-heyecanlandiran-30-gun-tatil-iddiasi.jpeg

YARIYIL TATİLİ SÜRESİNDE BİR DEĞİŞİKLİK YOK

Öğrencilerin yarıyıl tatiline çıktığı günlerde bazı sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlar kafaları karıştırdı. Bu paylaşımlarda 15 günlük tatilin 1 aya uzatıldığı ve 30 gün süreceği iddiaları yer alıyordu. Konuyla ilgili resmi açıklama geldi ve Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni eğitim-öğretim dönemi için yayımladığı çalışma takvimi bir kez daha hatırlatılarak 2023-2024 eğitim-öğretim döneminin yarıyıl tatili süresinde bir değişiklik olmadığı bildirildi. Yarıyıl tatili 15 gün sürecek. 22 Ocak 2024 tarihinde yarıyıl tatiline çıkan öğrenciler, 2 Şubat 2024 tarihinde yeniden ders başı yapacak.

15-tatil-1-ay-mi-olacak-sorusu-yanit-buldu-ogrencileri-heyecanlandiran-30-gun-tatil-iddiasi.jpg

15-tatil-1-ay-mi-olacak-sorusu-yanit-buldu-ogrencileri-heyecanlandiran-30-gun-tatil-iddiasi-001.jpg