Bitlis'te DEM'lilerin Hedef Gösterdiği Öğretmen Ayşegül Avcı Merkeze Alındı

Bitlis Tatvan'da bir köy öğretmeni sosyal medya paylaşımı sonrası DEM’liler tarafından hedef gösterilmişti. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenin merkeze alınması için harekete geçti.

Bitlis'te DEM'lilerin Hedef Gösterdiği Öğretmen Ayşegül Avcı Merkeze Alındı

Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Kıyıdüzüköyü'nde görev yapan öğretmen Ayşegül Avcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda öğrencileriyle gerçekleştirdiği etkinlikler sonrası bir paylaşım yaptı. Bu paylaşım, sosyal medyada ve toplumda büyük tartışmaları beraberinde getirdi. Avcı'nın paylaşımında, "Yeni atanmışım, köyün tamamı terör örgütü yanlısı. Velilerimin hepsi sosyal medyada Selahattin Demirtaş'ın fotoğrafını paylaşıyor. Ben Atatürk baskılı tişörtlerle 23 Nisan'da zeybek oynadım. Bu benim zaferimdir. Kendimle ve çocuklarımla gurur duyuyorum" ifadelerine yer verdi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAREKETE GEÇTİ

Öğretmenin bu paylaşımının ardından DEM’liler tarafından hedef gösterilmesi üzerine Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), konuyla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Ayşegül Avcı, merkeze çekildi. MEB, olayla ilgili detaylı inceleme yapılacağını ve gereken adımların atılacağını belirtti.