İstanbul'da 9 Ocak salı okullar tatil mi? Açıklama az önce geldi

Türkiye'de bu gece itibarıyla yeni bir soğuk hava dalgası etkili olacak. İstanbul'da dahil birçok ilde kar yağışı bekleniyor. Kar haberinin gelmesi ile birlikte okullar tatil olacak mı sorusu da bir kez daha gündemde.

İstanbul'da 9 Ocak salı okullar tatil mi? Açıklama az önce geldi

Türkiye'de bu geceden itibaren yeni bir soğuk hava dalgası etkisini gösterecek. Sibirya soğukları Trakya'dan giriş yaptı İstanbul'a doğru ilerliyor. Mega Kent için peş peşe uyarılar var. Uyarılar arasında kar yağışı uyarısı da bulunuyor. Sıcaklık düşüşü ile birlikte İstanbul'da kar beklenirken öğrenciler ise okullar tatil olacak mı sorusuna yanıt arıyor. Peki 9 Ocak Salı İstanbul'da okullar tatil olacak mı?

9 Ocak Salı İstanbul'da okullar tatil olacak mı? Yeni bir soğuk hava dalgası bu geceden itibaren İstanbul dahil olmak üzere yurt geneline etkisi altına alacak. Soğuk hava dalgası ile birlikte kar yağışı beklentisi de var. Artık kar yağışı için geri sayım başlarken İstanbul'da yarın okullar tatil mi sorusuna da yanıt aranıyor.

İSTANBUL'DA HAVA SICAKLIKLARI DÜŞECEK

Yurt genelinde son günlerde Lodos nedeniyle sıcak hava etkili oluyordu. Ancak bu gece yarısından itibaren Rüzgar tersine dönüyor. Trakya bölgesinden Sibirya soğukları giriş yapıyor. İstanbul dahil olmak üzere Marmara Bölgesi Ege ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer yer hava sıcaklıklarında 10 dereceye kadar düşüş olacak. Gece yarısı itibariyle Marmara'da Rüzgar da kuzeye yönelecek ve İstanbul'da fırtına görülecek. Hava sıcaklığı düşüşü ile birlikte İstanbul için kar beklentisi de var.

9 OCAK SALI İSTANBUL'A KAR YAĞACAK MI?

Peki 9 Ocak Salı İstanbul'a kar yağacak mı? Meteoroloji kaynaklar 9 Ocak Salı günü İstanbul'da yüksek kesimlerde kar yağışı bekliyor. Ancak bazı uzmanlar ise bu soğuk hava dalgasının İstanbul'a kar getirmeyeceğini belirterek Hafta sonunu işaret ediyor. Yani İstanbul için henüz kar yağışı kesinleşmedi.

YARIN 9 OCAK İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL Mİ?

İstanbul'a kar geliyor haberleri sonrası öğrenciler ise yarın okullar tatil mi sorusuna yanıt aramaya başladı. Henüz kar tatili ile ilgili İstanbul Valiliği’nden ya da Milli Eğitim Bakanlığından bir açıklama yapılmadı.