MEB son dakika onayladı! Ortaokul ve lise öğrencilerini ilgilendiren yeni karar

Milli Eğitim Bakanlığı, lise ve Ortaokulu öğrencilerini ilgilendiren yeni kararı onayladı. MEB’in aldığı yeni karar doğrultusunda lise ve ortaokul öğrencilerinin ders müfredatına yeni dersler eklendi.

MEB son dakika onayladı! Ortaokul ve lise öğrencilerini ilgilendiren yeni karar

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından milyonlarca lise ve Ortaokul öğrencisini ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. MEB son dakika kararıyla birlikte lise ve ortaokula yeni dersler geldi. Yapılan açıklamaya göre lise 9 ve 10 sınıflarda adabı muaşeret isimli seçmeli dersler artık yer alacak. Ders müfredatının 7 üniteden oluşacağı ve 36 saatlik bir öğretim programı olacağı öğrenildi. Ortaokullarda ise görgü kuralları ve nezaket dersi geliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından liselere ortaokullara yeni dersler eklenmesi onaylandı. Alınan Yeni kararlar doğrultusunda liselere adabı muaşeret ortaokullara ise görgü ve nezaket kuralları dersleri geliyor. Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan adabı muaşeret dersi resmen Müfredata girdi.

Görgü ve nezaket kuralları dersi de yine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanarak Ortaokullarda tüm kademelerde seçmeli olarak okutulmasına karar verildi. Söz konusu derslerde ortaokul ve lise öğrencileri için aile içinde okulda toplum içinde ve kişiler arasında ilişkilerde görgü kuralların ve nezaketin önemi vurgulanacak.

7 ÜNİTE VE 36 SAATLİK PROGRAM HAZIRLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından müfredata yeni eklenen derslerle ilgili olarak 7 ünite ve 36 saatlik bir program Hazırlandı. Ortaokul ve lise öğrencileri için bu dersler seçmeli olacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından seçmeli derslerin ne zaman uygulamaya alınacağına ilişkin şu anda bir açıklama yapılmadı.