MEB'den Anaokulu, 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12. Sınıf Öğrencileri İçin Flaş Karar! ERTELENDİ

MEB’den öğrencilere önemli açıklama geldi. Anaokulu, 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12. Sınıf öğrencileri için son dakika haberi var.

MEB'den Anaokulu, 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12. Sınıf Öğrencileri İçin Flaş Karar! ERTELENDİ

MEB’den öğrenciler için flaş karar geldi. Bugün Sabancı Öğretmenevi’nde eğitim editörleri ile bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin gündeme dair sorulara da cevap verdi. Özellikle yeni müfredat ve devamsızlık konusunda açıklamalar yapan Bakan Tekin, Anaokulu, 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12. Sınıf öğrencileri için yeni kararı da duyurdu. İşte Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den son dakika açıklamaları…

DERS SAATLERİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bugün Sabancı Öğretmenevi’nde eğitim editörleri ile bir araya geldi. Yaklaşan 2. Dönem ve gündeme dair soruları yanıtlayan Tekin, ders saatlerinde azalma değil, sadeleşme olacağını dile getirdi. Bakan Tekin, bu uygulamanın öğrencilerin daha etkili bir eğitim alabilmesi için yapıldığını belirtirken, yeni müfredatla birlikte daha anlamlı ve kalıcı bilgiler kazandırmaya odaklanacaklarını söyledi.

meb-son-dakika-1.jpg

YENİ MÜFREDAT ŞUBAT AYINDA KAMUOYUNA DUYURULACAK

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin merakla beklenen yeni müfredata ilişkin detayları da aktardı. Son yılların en kapsamlı müfredat değişikliğinin yapıldığını belirten Yusuf Tekin, Şubat ayı sonunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak bir lansmanla yeni müfredatın kamuoyuna duyurulacağını açıkladı.

OKULLARDA DEVAMSIZLIK ORANI AZALDI

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, daha önce yaptığı açıklamalarda devamsızlık konusunda kesinlikle taviz verilmeyeceğini açıklamıştı. Devamsızlıkla ilgili alınan önlemlerin sonuçlarının yavaş yavaş görülmeye başladığını da belirten Tekin, göstergelerin hızla aşağı düştüğünü ifade etti. Bakan Tekin açıklamasında, “Örneğin, LGS'ye hazırlanan 8'inci sınıf öğrencilerinde geçen yıla göre devamsızlık oranlarında yüzde 9.20 oranında azalma oldu. 12'nci sınıflarda yüzde 35,21 oranında düşüş var.” İfadelerini kullandı.