MEB’den İlkokul, Ortaokul, Lise Öğrencilerine SON DAKİKA Açıklaması: 81 İlde Tamamen Değişti

MEB’den milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren son dakika haberi geldi. İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri dikkat: 81 ilde eğitim sistemi tamamen değişti.

MEB’den İlkokul, Ortaokul, Lise Öğrencilerine SON DAKİKA Açıklaması: 81 İlde Tamamen Değişti

Son dakika haberine göre MEB, ilkokul, ortaokul, lise öğrencilerine önemli son dakika uyarısı yaptı. Milyonlarca öğrenci için eğitim sistemi sil baştan değişiyor. Yeni eğitim modeli ile ilgili detaylar az önce ortaya çıktı. İşte MEB son dakika açıklaması…

Milli Eğitim Bakanlığı, 81 ilde okullarda yeni eğitim modellerini hayata geçirmek için düğmeye batı. Bakanlık, daha dinamik ve yeni dünya ile uyumlu bir eğitim sistemi getirmek adına “Harezmi Eğitim Modeli” ile 81 ilde eğitim sistemini değiştiriyor. Yeni eğitim modelinin amacı ise çocukları ezberci eğitim sisteminden uzaklaştırmak. Öğrenciler yeni eğitim modeliyle birlikte düşünce ve becerilerini de hayata geçirme imkanına sahip olacak.

HAZERMİ EĞİTİM MODELİ NEDİR?

Milli Eğitim Bakanlığının yeni eğitim sistemi olan Harezmi eğitim modeli detayları da merak ediliyor. Bu eğitim modeli klasik eğitim normlarına Meydan okunuyor ve öğrenci merkezli bir sistem üzerine odaklanıyor. Öğrenciler bu sayede daha eğlenceli ve renkli bir eğitim sisteminin içinde oluyor. Bu model sayesinde matematik fen bilgisayar sosyal bilimler sanat tasarım ve spor bilimleri gibi dersler öğrenciyi ezberden uzaklaştırıyor.

YENİ EĞİTİM SİSTEMİ YARIYIL TATİLİNDEN SONRA BAŞLIYOR

Milli Eğitim Bakanlığının 81 ile gönderdiği yeni yazı ile birlikte yeni eğitim sisteminin yarıyıl tatilinden sonra 27 pilot şehirde uygulamaya başlayacağı öğrenildi. Yine eğitim modelinin denemesi 115 Okulda Farklı kademelerden öğrenci üzerinde deneniyor. Programın başarılı olması durumunda 2024-2025 eğitim öğretim yılında Tüm okullarda uygulamaya alınacağı öğrenildi.

Öğrenciler de yeni eğitim modelini büyük bir heyecanla bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığı öğrenciler arasında bir araştırma yaptıktan sonra yeni eğitim modeli için karar verdi. Yarıyıl tatilinden sonra bu modelin öğrenciler üzerindeki etkisi ölçülecek ve buna göre yeni adımlar atılacak.