MEB'den sürpriz ara tatil kararı! Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor

Ara tatil kalkıyor mu? MEB'den sürpriz ara tatil kararı geldi. Milyonlarca ilkokul ortaokul ve lise öğrencisini ilgilendiriyor.

MEB'den sürpriz ara tatil kararı! Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor

Ara tatil kalkacak mı? Ara tatil tartışmaları bir süredir devam ediyordu. Eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk döneminde getirilen ara tatilden birçok Veli rahatsızdı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada öğretmen Veli ve öğrencilerin talepleri doğrultusunda Yeni kararlar alınabileceğini duyurmuştu. Peki ara tatil kalkacak mı? Milli Eğitim Bakanlığı'ndan kritik ara tatil kararı geldi.

2023 2024 eğitim öğretim yılının ilk ara tatili Geçtiğimiz günlerde sona ermişti. Bir süredir devam eden ara tatil tartışmaları üzerine Milli Eğitim Bakanlığından yeni bir karar geldi. Ara tatil kalkacak mı kalkmayacak mı sorusu yanıt bulacak. Milli Eğitim Bakanlığı, ara tatil tartışmalarına son noktayı koyacak bir çözüm buldu. Ara tatil değerlendirme anketi başlatıldı. 10 Aralık’a kadar devam edecek anket kapsamında öğrenci Veli ve öğretmenlere ara tatil kaldırılsın mı devam etsin mi sorusu yöneltiliyor.

MEB'DEN KRİTİK ARA TATİL ANKETİ

Milli Eğitim Bakanlığı ara tatil anketi başlattı. Milli Eğitim Bakanlığı bilişim sistemleri üzerinden başlatılan ankete öğretmen öğrenci ve veliler katılım gösterebiliyor. Ayrıca ankette Kasım ara tatilin değerlendirilmesine yönelik sorularda yer alıyor.

meb-ara-tatil-1.jpg

Milli Eğitim Bakanlığı ara tatili anketi Geçtiğimiz günlerde başlayan ara tatil kaldırılsın tartışmaları nedeniyle yapılıyor. Öğrenciler için Kasım ara tatilini değerlendirme imkanı da bu ankette yer alıyor. Anket sonuçlarına göre yılda 2 defa yapılan ara tatilin kaldırılıp kaldırılmayacağına karar verilecek.

ARA TATİL ANKETİNE NASIL KATILABİLİRSİNİZ?

MEB ara tatil değerlendirme anketine katılmak isteyen öğrenciler ankete nasıl katılacağını da merak ediyor. Ankete Milli Eğitim Bakanlığı'nın bilişim sistemleri üzerinden katılmak mümkün. Anket 10 aralık tarihine kadar devam edecek. Anket sonuçlarına göre Milli Eğitim Bakanlığı ara tatilin kaldırılıp kaldırılmayacağını değerlendirecek.