MEB'den yeni karar! Okullarda bir dönem sona eriyor, TÜM ÖĞRENCİLERİ ilgilendiriyor

MEB’den son dakika kritik karar. Tüm öğrencileri ilgilendiren açıklama geldi. Düğmeye basıldı, her şey sil baştan değişiyor.

MEB'den yeni karar! Okullarda bir dönem sona eriyor, TÜM ÖĞRENCİLERİ ilgilendiriyor

Milli Eğitim Bakanlığı, tüm öğrencileri ilgilendiren yeni düzenleme için harekete geçti. 81 il valiliğine yazı gönderildi. Uyarı yazısı gönderen MEB, 'sınıf annesi' uygulamasını tamamen kaldırdı. Karar, Türkiye genelinde bulunan bütün okullar için geçerli. MEB’in bu kararı almasında Öğretmenler Günü’nde yaşanan tartışmalar etkili oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı, son dakika kararı tüm öğrenci, öğretmen ve velileri ilgilendiriyor. MEB, 81 ile yazı gönderdi. Artık okullarda sınıf annesi uygulaması yasaklandı. MEB bu kararı, "sınıf annesi" adı altında yetkilendirilen kişilerin velilerden ders araç gereci için para talep etmesi ve zaman zaman derslere de müdahale etmesi nedeniyle aldı. 81 il valiliğine gönderilen yazı doğrultusunda bugünden itibaren sınıf annesi uygulaması yasaklanmış oldu.

MEB 81 İLE YAZI GÖNDERDİ

MEBTemel Eğitim Genel Müdürü Zarife seçer tarafından 81 il Valiliğine bu sabah saatlerinde yazı gönderildi. gönderilen yazıda sınıf annesi uygulamasının tamamen yasaklandığı bildirildi. Valiliklere gönderilen yazının tamamı şu şekilde:

"Mevzuatta yer olmayan uygulamalar hakkında (Sınıf annesi)" konulu yazıda, bu kişilerin sınıflarda çeşitli faaliyetlerde bulunarak velilerden aidat topladıklarına, ders araç-gereci temini yönünde faaliyette bulunduklarına, zaman zaman derslere müdahil olduklarına ve öğrencilerin görüntülerini kaydettiklerine dikkat çekildi.”

meb-son-dakika-1.jpg

ÖĞRETMENLER GÜNÜ'NDE TARTIŞMA KONUSU OLMUŞTU

Sınıf annesi uygulaması özellikle Öğretmenler Günü'nde tartışma konusu olmuştu. Birçok veli sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarda sınıf anneleri tarafından öğretmenlere pahalı hediyeler almaları konusunda zorlandıklarını dile getirmişti. Hatta bir veli, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada sınıf annesinin bu talebini yerine getirmediği için çocuğunun sınıfının değiştirildiğini dile getirmişti.