Milli Eğitim Bakanı özel okullardaki fahiş zamlar hakkında konuştu: Uyarıyoruz

Özel okullardaki zamlarla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Fahiş zamlar Milli Eğitim Bakanlığını harekete geçirirken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den de özel okullara uyarı geldi.

Milli Eğitim Bakanı özel okullardaki fahiş zamlar hakkında konuştu: Uyarıyoruz

Özel okullardaki fiyat artışı hem öğrencileri hem de velileri sıkıntıya soktu. Velilerin isyan ettiği fahiş artışla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Bu konuya değinen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bu konuda özel okulları uyardı. Fahiş zamlar konusunda özel okul temsilcileriyle görüşüldüğünü söyleyen Bakan Tekin, ‘Kendilerini uyarıyoruz’ dedi.

ÖZEL OKULLARDA VELİLERİ İSYAN ETTİREN ZAM

Birçok özel okulun fiyatı oldukça yükseldi. Özel okullarda fiyatların fahiş şekilde artması öğrencileri ve velileri zor durumda bıraktı. Artan fiyatlar sonrası isyan eden veliler ise bu fahiş artışların önüne geçilmesini istiyor. Özel okullardaki zamlar Milli Eğitim Bakanlığını harekete geçirdi. Bu konu hakkında ilk kez açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de fahiş artışlar konusunda özel okullara uyarı yaptı.

YENİ DÖNEMDE FİYAT ARTIŞI ÇIĞIRINDAN ÇIKTI

Özel okullardaki fiyat artışı velilerin gündeminde. Özellikle de yeni dönemdeki fiyatlar velileri isyan ettirdi. Özel okullardaki fahiş fiyat artışıyla yaşanan sıkıntı hem öğrencileri hem de velileri zor durumda bırakıyor. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ‘Şu anda halihazırda mevcut yönetmeliğimize göre, ara sınıflar için özel okulların fiyatlarını belirleme yetkisi Milli Eğitim Bakanlığı’nda dedi.

milli-egitim-bakani-ozel-okullardaki-fahis-zamlar-hakkinda-konustu-uyariyoruz.jpg

BAKAN TEKİN’DEN UYARI GELDİ

Fiyat belirleme yetkisinin Milli Eğitim Bakanlığı’nda olduğunu söyleyen ve özel okulların başlangıçta okul ücretlerini kendilerinin belirleme yetkisi olduğunu hatırlatan Bakan Yusuf Tekin, özel okulların TEFE-TÜFE yüzde 5 kadar zam yapma hakları olduğunu ekledi. Özel okullarla görüşüldüğünü de açıklamasına ekleyen Bakan Tekin, ‘Kendilerini uyarıyoruz. Yeni başlayanlar için yönetmeliğimizde bir bağlayıcılık yok. Dün yine Maliye Bakanımız görüştü. Biz de kendileriyle görüştük. Bu konuda fikir alışverişimiz devam edecek.’ ifadelerini kullandı.