Milli Eğitim Bakanı Tekin duyurdu: Atanacak öğretmen sayısı belli oldu

Gündemin yakından takip edilen konularından olan öğretmen atamaları ile ilgili yapılan açıklamalar ve son dakika duyuruları araştırılıyor. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelen açıklamalar gündemin ilk sıralarında yer alıyor.

Milli Eğitim Bakanı Tekin duyurdu: Atanacak öğretmen sayısı belli oldu

Öğretmen atamalarıyla ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den konuyla ilgili önemli bir açıklama geldi. Atama bekleyen öğretmenlerin yakından takip ettiği açıklamalar gündemin ilk sıralarına yerleşirken Bakan Tekin’den gelen açıklamada atanacak öğretmen sayısının belli olduğu bilgisine yer verildi. Peki, kaç öğretmen atanacak? Öğretmen ataması ne zaman 2024? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Öğretmen atamasında kontenjan belli mi? İşte detaylar…

ÖĞRETMEN ATAMALARI 2024

Atama bekleyen öğretmenler 2024 öğretmen atamaları ile ilgili tüm detayları yakından takip ediyor. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılacak açıklamalar ve son dakika duyuruları da gündemin ilk sıralarında yer alıyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den öğretmen atamaları ile ilgili önemli bir açıklama geldi. Bakan Tekin’in açıklamasının ardından gözler Kabine Toplantısına çevrildi.

milli-egitim-bakani-tekin-duyurdu-atanacak-ogretmen-sayisi-belli-oldu-001.jpg

ATANACAK ÖĞRETMEN SAYISI BELLİ OLDU

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, atanacak öğretmen sayısının belli olduğunu açıkladı. Merakla beklenen açıklamayı yapan Bakan Yusuf Tekin, ‘Önümüzdeki hafta eğer Kabine Toplantısı olursa öğretmen ataması sayısı açıklanabilir. Biz rakamda uzlaştık. 2023 KPSS puanları heba olmayacak. Biz atamalarımızı yapacağız.’ dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MÜJDEYİ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merakla beklenen öğretmen atamalarıyla ilgili müjdeyi vermişti. Geçtiğimiz hafta konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğretmen atamalarının fazla uzamayacağını söylemişti. Erdoğan açıklamasında; ‘Öğretmen atamaları fazla uzamayacak. Yakında bir miktar atama yapacağız. Ancak şimdi rakam vermek doğru olmaz. Milli Eğitim Bakanımız konuyu çalışıyor.’ demişti.

milli-egitim-bakani-tekin-duyurdu-atanacak-ogretmen-sayisi-belli-oldu.jpg

GÖZLER KABİNE TOPLANTISI’NDA

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in öğretmen atamalarıyla ilgili yaptığı son açıklamanın ardından tüm gözler Kabine Toplantısı’na çevrildi. 2023 KPSS puanının heba olmayacağını söyleyen Bakan Tekin, ‘Biz atamalarımızı yapacağız’ diyerek Kabine Toplantısını işaret etti ve Kabine Toplantısı’nda öğretmen ataması sayısının açıklanabileceğini belirtti. Ayrıca Bakan Tekin, LGS tarihinde de değişiklik olmadığını söyledi ve LGS sınavının 2 Haziran2da yapılacağını söyledi.