Okullar tam 3 kez kapanacak! Peş peşe tatil müjdesi öğrencilere bayram ettirecek

Kasım ara tatilini geride bırakan öğrenciler hem yarıyıl tatili hem de ikinci ara tatil ile ilgili araştırmalarını yoğunlaştırdı. Bu yıl yine diğer yıllarda olduğu gibi 2 kez ara tatil yapacak olan öğrenciler yarıyıl tatilini de araştırıyor.

Okullar tam 3 kez kapanacak! Peş peşe tatil müjdesi öğrencilere bayram ettirecek

Yeni eğitim-öğretim yılının ilk dönemi devam ederken öğrenciler Kasım ayında birinci dönem ara tatiline çıkmış ve kısa süreli tatilin ardından tekrar okullarına geri dönmüştü. Şimdi ise gözler 15 tatil ve yılbaşı tatiline çevrildi. Öğrencileri bekleyen peş peşe tatil haberleri ile ilgili tüm detaylar merakla araştırılıyor. Hem öğrenciler hem de veliler tatil haberlerini yakından takip ediyor. İşte yılbaşı tatili ve yarıyıl tatili ile ilgili merak edilen tüm detaylar…

YILBAŞI TATİLİ YAKLAŞIYOR

Bilindiği gibi 1 Ocak, resmi tatil takviminde yer alıyor. 1 Ocak yılbaşı tatili için geri sayım başlarken okulların akıbeti de merak ediliyor. Yılbaşı tatili resmi tatil olduğu için bu tarihte okullarda kapalı olacak ve öğrenciler 1 gün süreyle tatil yapacak. 1 Ocak tarihinin bu yıl hangi güne denk geldiği de merak edilenler arasında. 1 Ocak 20024 tarihi Pazartesi gününe denk geliyor. Bu durumda öğrenciler hafta sonu da dahil 3 gün yılbaşı tatili yapacak. Hafta sonunun da araya girmesiyle yılbaşı tatili 3 gün olacak. 2 Ocak 2024 Salı günü okullar açılacak ve öğrenciler tekrar ders başı yapacak.

okullar-tam-3-kez-kapanacak-pes-pese-tatil-mujdesi-ogrencilere-bayram-ettirecek.jpg

15 TATİL NE ZAMAN 2024?

Öğrencilerin araştırdığı bir diğer tatil ise yarıyıl tatili oluyor. 15 tatil (yarıyıl tatili) ile ilgili araştırmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Yılbaşı tatilinin hemen ardından öğrencileri bekleyen 15 tatil yine Ocak ayında gerçekleştirilecek. Yarıyıl tatili, 22 Ocak-2 Şubat 2024 tarihleri arasında uygulanacak. Öğrenciler, 19 Ocak 2024 Cuma günü birinci dönem karneleri alarak 15 tatile başlayacaklar. 15 gün sürecek olan yarıyıl tatili 5 Şubat 2024 Pazartesi günü sona erecek ve öğrenciler yeniden ders başı yapacak. Bu kapsamda yılbaşı tatili, yarıyıl tatili ve ikinci dönem ara tatili arasında çok kısa bir zaman dilimi olacak ve okullar kısa sürelerde 3 kez tatil olacak.

okullar-tam-3-kez-kapanacak-pes-pese-tatil-mujdesi-ogrencilere-bayram-ettirecek-001.jpg

İKİNCİ DÖNEM ARA TATİLİ NİSAN AYINDA

Yarıyıl tatilinin hemen ardından da çok kısa bir süre sonra ikinci dönem ara tatili gelecek. Öğrenciler, 5 Şubat 2024 Pazartesi günü 15 tatilin ardından ders başı yapacak ve bu tarihte ikinci dönem başlamış olacak. İkinci dönem ara tatili ise Nisan ayında uygulanacak. 8-12 Nisan 2024 tarihleri arasında ikinci dönem ara tatili uygulaması yapılacak.